• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2022

08:48

Stefanović čestitao vojnim sportistima ostvarene rezultat

www.mod.gov.rs

Društvo

Stefanović čestitao vojnim sportistima ostvarene rezultat

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je ostvareno četvrto mesto ekipi Vojne gimnazije i drugo mesto ekipi „Nemanjića orlovi“, koju čine nekadašnji i sadašnji pripadnici Vojne akademije, na trci sa preprekama "Tribalion“


Stefanović je ovom prilikom i obišao naše vojne sportiste na Zlatiboru, a ujedno je poželeo i vodniku Ðuri Borbelju, koji je trijumfovao na trci „1.300 kaplara“ u Aranđelovcu, sve najbolje i da nastavi da obara lične rekorde, saopšstilo je Ministarstvo odbrane.


- Naši hrabri i blistavi momci i devojke koriste baš svaku priliku da nas učine ponosnim! U izuzetno jakoj konkurenciji, na trci sa preprekama “Tribalion” na Zlatiboru, na stazi “Green” učestvovalo je oko 1300 takmičara. Mlade nade, ekipa Vojne gimnazije koju su činili Lav Stojanović, Aleksa Mikić, Stefan Novković, Luka Vidrić i Filip Gogić osvojila je četvrto mesto u ekipnom plasmanu, dok je ekipa “Nemanjića orlovi” osvojila drugo - napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk profilu.

On je naveo da su pod rukovodstvom potpukovnika Negovana Ivankovića na ovoj trci dve ekipe uzele učešće u ime vojnih škola, te da su ekipu “Nemanjića orlovi” činili nekadašnji i sadašnji pripadnici Vojne akademije koji su bili članovi sportske sekcije vojnog višeboja potporučnici u rezervi Slađan Vujašanin i Saša Radenković, kadet 147. klase Vojne akademije Dejan Petrović i učenik 50. klase Srednje stručne vojne škole “1300 kaplara“ Jovan Gavrilović.

- Sjajnom trkom napravili su jedan poseban omaž u čast Vojne akademije i promocije najmlađih oficira u čin potporučnika. Postignutim rezultatima nekadašnji i sadašnji vojni višebojci Vojne akademije su na najlepši način poslali čestitku svojim dragim kolegama i prezentovali veoma visok nivo fizičke pripremljenosti sadašnjih i budućih oficira Vojske Srbije - na ponos svima nama! A to sam morao da im kažem i lično! - naveo je ministar.

Uz rezultate na „Tribalionu“, i vodnik Ðuro Borbelj trijumfovao u trci na 10.000 metara „1.300 kaplara“ održanoj u Aranđelovcu u okviru Prvenstva Srbije za seniore i seniorke, koje je organizovao Srpski atletski savez.

Pripadnik Vojske Srbije istrčao je pomenutu deonicu za 30 minuta i 55 sekundi čime je postavio novi lični rekord i rekord staze, nadmašivši svoj prošlogodišnji rezultat u istoj trci kada se, takođe, okitio najsjajnijim odličjem.

- Zadovoljan sam osvajanjem treće titule seniorskog prvaka u 2022. godini, posle titule u polumaratonu i na 5.000 metara. Kao pripadnik Vojske Srbije, naročito sam ponosan jer sam pobedio u trci koja nosi naziv „1.300 kaplara“, jer ona predstavlja simbol žrtvovanja za slobodu sopstvene zemlje i naroda - rekao je Borbelj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Stefanović: Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka
Društvo

Stefanović: Rekordno interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio se danas mladim ljudima u Srbiji što su se u rekordnom broju prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembru, u najvećem broju u poslednjih šest godina. On je istakao da je izuzetno ponosan što su se opredelili da na ovaj način služe svojoj zemlji i što pokazuju tako veličanstvenu ljubav prema našoj Srbiji

06.09.2022

12:38

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija