• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

05.10.2022

14:10

ŽARKO VODI BITKU SA TEŠKOM BOLEŠĆU, A JEDINA NADA SU MU TERAPIJE U INOSTRANSTVU! Porodica moli za pomoć, OSTALO JOŠ MALO VREMENA

Privatna arhiva

Društvo

ŽARKO VODI BITKU SA TEŠKOM BOLEŠĆU, A JEDINA NADA SU MU TERAPIJE U INOSTRANSTVU! Porodica moli za pomoć, OSTALO JOŠ MALO VREMENA

Podeli vest

Pedesetjednogodišnji Žarko Tišma suprug i otac dvoje dece od juna vodi životnu bitku kada mu je dijagnostikovan karcinom pluća. Njegova jedina šansa za izlečenje su redovne terapije koje prima u Beču, ali usled nedostatka finansija porodica brine da bi Žarko mogao da ostane bez ,prema prognozi lekara , poslednje terapije koja bi trebalo da zaustavi bolest

Žarkova supruga Vukica za Informer.rs kazala je da je njen suprug pre oboljenja vodio zdrav način života, te da je celoj porodici saznanje o bolesti veoma teško palo.

Moj suprug je nepušač, nikad nije bio bolestan, vodio je zdrav način života što uključuje i sport koji je bio obavezan vikendom. Na zadnjem sistematskom pregledu moga supruga na koji je redovno išao doktor mu je rekao da zdraviji niko nije ušao danas... Saznanje o njegovoj bolesti bio je šok za celu porodicu. Ne znaš šta te je snašlo, mlađi sin Luka (18) najteže podnosi. I Dušan (25) i Luka su veoma vezani za nas, a mlađi posebno - priča Žarkova supruga Vukica koja ističe da im podršku i pomoć pružaju prijatelji koji su preživeli slične muke.

Kako kaže naša sagovornica Žarka su u početku bolela leđa i lečio je kičmu što im je samo oduzelo vreme jer prava slika stvarnosti bila je skroz drugačija.

Karcinom pankreasa ustanovljen mu je 21. juna ovde kod nas u Srbiji. Međutim kako je suprugu bivalo sve gore, a doktori nisu mogli sa sigurnošću da nam kažu koji je primarni tumor i šta dalje sa terapijom odlučili smo da odemo u Beč - priča naša sagovornica. 

Foto: Privatna arhiva

Vukica i Žarko

Do izlečenja ostalo još malo

Po dolasku u bečku kliniku ustanovljeno je da Žarko nema kancer pankreasa već pluća, što su naveli da je lakše za lečenje. Ipak neophodna su mu sredstva za hemioterapije u kombinaciji sa imunoterapijama i zračenjem koje mu je propisano u klinici u Beču. Ove terapije su trenutno jedina mogućnost da se bolest zaustavi. 

- Do sada je bio na pet od ukupno šest terapija, ali to iziskuje velika novčana sredstva. Zato nam je sada potrebna pomoć za nadamo se poslednju terapiju i izlečenje odnosno stabilizaciju pršljenova koji su nakon uništavanja mestaza ostali oštećeni - kaže Vukica i moli sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu jer je vremena ostalo malo.

- Šestu terapiju treba da primi baš na svoj rođendan 17. oktobra, ali mi nažalost nemamo dovoljno novčanih sredstava za to - kaže Žarkova supruga.

Prema Vukicinim rečima prognoze lekara su sada dobre, a bolest bi trebalo posle šeste terapije da se zaustavi.

Više informacija na koji način možete pomoći Žarku u ovoj, najtežoj životnoj borbi možete pronaći OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija