• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.12.2022

12:00

Žvrljanje srcem

informer.rs

Društvo

Žvrljanje srcem

Podeli vest

Mina Vesković idejni je tvorac i osnivač kreativne radionice i brenda „Žvrlja”. Njeni custom made komadi nakita – ogrlice, narukvice i privesci – autentični su, pre svega, jer greju srca. Tako je sve i počelo, kreatorka je poželela da crtež svoje ćerke nekako uvek ima kod sebe

Svaka priča o biznisu ima svoj početak, u priči o radionici „Žvrlja”, sve zapravo počinje zaokretom. Naime, profesorka srpskog jezika i književnosti nije znala apsolutno ništa o biznisu, preduzetništvu, dizajnu, marketingu, a ponajmanje o kreiranju i izradi nakita, sve dok nije poželela da jedan od crteža svoje ćerke nekako uvek ima pri sebi, a da on vremenom ne postane pohabani komad hartije.

Foto: informer.rs

Mina Vesković

Tako se rodila ideja o unikatnom nakitu, koji su odmah, nakon što je nastala prva ogrlica, poželele mama, sestra, drugarica i drugarica drugarice. Dalji tok se nametao sam – otvoriti radionicu koja će se baviti proizvodnjom nakita na osnovu dečijih crteža! To što je Mina iz knjiga iskočila pravo u radionicu, ispostaviće se, kako kaže, kao njena velika prednost – „Nisam imala nikakvu barijeru da pitam baš sve što me je zanimalo, do detalja, a to je tako velika stvar, da i kada pravite greške ne gledate na to kao nekakav minus, već kao nešto što vas unapređuje, a morala sam da položim zlatarski ispit i naučim apsolutno sve o zlatarskom zanatu! Sledeća lekcija bio je marketing koji smatram, možda, najvažnijim segmentom, kao i dilema kako ćemo uopšte predstaviti ’Žvrlju!’ svetu. Često su mi postavljali pitanje – kakav ti je biznis plan – nikakav, nisam ga imala, i to je nešto što često savetujem mladim preduzetnicama, ne treba uvek baš sve isplanirati, ono što je najvažnije jeste da kreneš, stvari ćeš rešavati u hodu!”

Foto: informer.rs

„Žvrlje” se izrađuju ručno, i svaka ponaosob iziskuje mnogo sati. Priča o „Žvrlji”, zaista je praćena spontanom energijom, jer, kako kaže, ovaj startap projekat postavila je grupica ljudi iz različitih oblasti poslovanja. Nastavilo se tako da zanimanje profesora srpskog jezika nije postalo balast i posao koji je na čekanju, već prilika da voljena profesija zaživi na nov način, u jednom modernom, fensi odelu – „Storytelling smatram izuzetno važnim za predstavljanje proizvoda, to je ujedno i način na koji sam spojila ove dve ljubavi”. Na početku, kako ističe, nije imala ništa, sa ličnom ušteđevinom, jasnom idejom i bez biznis plana, stigla je do „Žvrlje”. Šta to za klijente u stvari
znači?

Da kad se slučajno pogledaju u ogledalo, sete se, da su nekome zvezda, srce, mesec ili džin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija