• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/N. MArić

15.12.2022

07:00

DRAMA PUTNIKA NA LONDONSKOM 'LUTONU' ZBOG KAŠNJENJA AVIONA! Oko 200 Srba više od 40 sati bilo zarobljeno na aerodromu (Foto)

Printscreen

Društvo

DRAMA PUTNIKA NA LONDONSKOM 'LUTONU' ZBOG KAŠNJENJA AVIONA! Oko 200 Srba više od 40 sati bilo zarobljeno na aerodromu (Foto)

Podeli vest

Bez hrane i vode putnici skoro dva dana čekali let iz britanske prestonice za Beograd, koji je, umesto u ponedeljak u podne, krenuo tek u utorak oko 23 sata

Više od 200 Srba skoro dva dana bilo je zarobljeno na londonskom aerodromu "Luton" jer se avion kompanije "Viz er" koji je trebalo da poleti u ponedeljak oko podne za Beograd nije pojavio.

Jedna od putnica, Svetlana Ceca Bajić, rodom iz mačvanskog mesta Trbušac, za Informer svedoči o užasu koji su preživeli. Kako objašnjava ova Srpkinja, koja godinama živi u britanskoj prestonici, na aerodrom "Luton" je sa ćerkama stigla u ponedeljak oko 11, da bi čekajući let za Beograd provela zarobljena na aerodromu čak 39 sati!

UŽAS

Najteže mi je bilo kada sam videla bolesnu ženu u kolicima. Mislila sam da će umreti
Svetlana Ceca Bajić

 

Bez hrane, vode i toaleta, kako ističe, svoju agoniju je odlučila da prekine u utorak oko 21 čas, dok su ostali putnici čekali još dva sata, nakon čega je avion konačno poleteo za Beograd.Više od 200 Srba skoro dva dana bilo je zarobljeno na londonskom aerodromu "Luton" jer se avion kompanije "Viz er" koji je trebalo da poleti u ponedeljak oko podne za Beograd nije pojavio.

Foto: Informer slike

Jedna od putnica, Svetlana Ceca Bajić, rodom iz mačvanskog mesta Trbušac, za Informer svedoči o užasu koji su preživeli. Kako objašnjava ova Srpkinja, koja godinama živi u britanskoj prestonici, na aerodrom "Luton" je sa ćerkama stigla u ponedeljak oko 11, da bi čekajući let za Beograd provela zarobljena na aerodromu čak 39 sati! Bez hrane, vode i toaleta, kako ističe, svoju agoniju je odlučila da prekine u utorak oko 21 čas, dok su ostali putnici čekali još dva sata, nakon čega je avion konačno poleteo za Beograd.Mislila sam da će žena pored mene umreti

Prema njenim rečima, u nehumanim uslovima, na pločniku aerodroma ležali su iscrpljeni putnici, kojima, kako kaže, niko nije želeo da pomogne.

- Ono što su nam uradili nije bilo ljudski. Svakih sat vremena su odlagali polazak, a avion nije ni bio na pisti. Nisu nam dali ni vodu i hranu, a na aerodromu je bilo veoma hladno... Bilo je beba i male dece koja su sve vreme plakala. Plakala je i moja mlađa ćerka, ali i ostale žene. Iscrpljene od višesatnog čekanja, nismo mogle čak ni u toalet da odemo, jer su ih zatvorili na neko vreme. Nismo imali gde ni vodu da kupimo. Najteže mi je bilo kada sam pored sebe videla bolesnu ženu u kolicima. Verujte, mislila sam da će u onakvim okolnostima umreti - kaže očajna Svetlana.

Foto: Informer slike

 

Ona ističe da se iz kompanije "Viz er" niko nije setio da im ponudi smeštaj. Prema njenim rečima, jedino su im govorili da se ne pomeraju i čekaju svoj let.

- Nisu nam dali informaciju zašto avion nije poleteo na vreme, ali ni zašto su ga odlagali 100 puta. Posle sati i sati uzaludnog čekanja, nas tridesetak se organizovalo i tražilo od zaposlenih na aerodromu da nam zovu šefove kako bismo saznali gde je naš avion. Izgubili smo strpljenje i dali smo im do znanja da ne mogu tako da se igraju sa nama. Međutim, radnici su nam govorili da ne znaju gde je šef, da je verovatno u Mađarskoj! Tražili smo da zovu i policiju, ali niko nije došao. Potom su nam preko aplikacije uplatili 25 funti za trošak, kao da nam za mučenje koje smo doživeli te pare nešto znače - kaže naša sagovornica.

Sledi tužba

Nakon što je oko 15 časova u utorak odlučila da odustane od leta i vrati se svojoj kući u London, Svetlana kaže da je za nju tek tada počela agonija. Njenog kofera nije bilo nigde.

- Još jedna devojka iz Srbije je sa nama odustala od putovanja. Ja sam kofere našla tek u 21 čas, dok mi je ta devojka kazala da je na prtljag uzaludno čekala do 23.30, nakon čega je odustala i vratila se kući. Strašno je šta smo preživeli, a najgore je bilo što oka nismo mogli da sklopimo jer su na svakih sat vremena odlagali let, pa niko nije smeo da zaspi. Nećemo im oprostiti za sve što su nam uradili. Sa ostalim putnicima sam se dogovorila da tužimo "Viz er", koji nijednom nije kontaktirao sa nama! Jedino što sam uspela da zamenim karte za nedelju, a ko zna šta će biti i tada - kaže Bajićeva.

Foto: Informer slike

Informer je juče kontaktirao sa kompanijom "Viz er", ali do zaključenja ovog broja oni nisu odgovarali na naša pitanja u vezi sa kašnjenjem leta iz Londona za Beograd.

Foto: Informer slike

Rumuni polupali šaltere

Pored leta za Beograd, sa aerodroma "Luton" nisu poleteli ni avioni za mnoge druge destinacije. Pomereno je više od sto letova, a među njima je bio i let za Bukurešt. Na društvenim mrežama se juče širio snimak na kome navodno rumunski državljani lome šalter na ovom aerodromu, besni zbog odlaganja leta. Kako se moglo videti, nakon što su navodno Rumuni napali radnike na šalteru, reagovala je i policija, koja je uspela da ih smiri.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 1 godinu

Koliko para, toliko i muzike - tako to ide kad se koriste takozvane niskotarifne avio kompanije.

Milutin

pre 1 godinu

Biće ovoga sve više i više i mislim da trebaju srbi da se vrate u sviju zemlju i da zaborave na putovanja u sledeće tri godine.kad se završi rat u evropi i prođebekonomska kriza da se onda počne sa raznim putovanjima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija