• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MATIJAŠEVIĆ

20.12.2022

07:00

TATE ĆERKAMA ZA NOVU GODINU KUPUJU GRUDI! Bizaran trend u Srbiji - ulepšavanje kao NOVOGODIŠNJI POKLON!

Društvo

TATE ĆERKAMA ZA NOVU GODINU KUPUJU GRUDI! Bizaran trend u Srbiji - ulepšavanje kao NOVOGODIŠNJI POKLON!

Podeli vest

Ogroman broj jedva punoletnih devojčica podvrgava se estetskim operacijama pred najluđu noć

Devojke u Srbiji kao novogodišnji poklon od roditelja traže nove usne, nos ili jagodice, otkrivaju domaći stručnjaci!

Uglavnom je reč, kažu lekari, o kratkim zahvatima ubrizgavanja silikona ili hijalurona, kod kojih oporavak traje svega nekoliko dana. Ali ima i onih koji se odlučuju za veće grudi ili zadnjicu, pa su intervencije zakazale dosta ranije.

U klinike mahom dolaze mlade devojke od 18 do 25 godina, u pratnji očeva ili partnera, a cene se kreću od 250 do 4.000 evra u zavisnosti od intervencije.

Pune ruke posla

Plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov kaže za Informer da pred praznike uvek ima pune ruke posla, jer žene u Srbiji vole da se doteraju pred novogodišnju noć.

- Kada je lepota u pitanju, našim ženama ne smeta ni svetska kriza ni veće cene, pa uveliko dolaze na intervencije jer žele nove usne, ispeglane bore, korekciju nosa, jagodica, istaknute konture lica ili mršavije obraze... Ima i onih koje već od početka decembra dolaze na ozbiljnije zahvate jer u Novu godinu žele da uđu sa novim grudima ili zadnjicom. I za ove intervencije potreban je kratak oporavak, pa su do dočeka spremne. Sve češće ćerke od tata ili žene od muževa kao poklon dobijaju estetsko ulepšavanje - kaže dr Panfilov i dodaje:

- Uglavnom nam traže brze intervencije, kod kojih oporavak traje svega nekoliko dana. Ali moram istaći da je i među novogodišnjim željama sve popularniji takozvani "meksički koktel". To je novi tretman, bez komplikacija. Radi se tako što se sa unutrašnje strane butina skida tkivo i nakon obrade ubrizgava u lice. Tako se dodatno luči hormon za ulepšavanje, pa vam svaki deo lica bude lepši, zategnutiji i sa većim volumenom. Ceo paket lepote za doček najluđe noći košta od 3.000 do 4.000 evra.

Brz oporavak
Za ove intervencije potreban je kratak oporavak, pa su do dočeka spremne
Dimitrije Panfilov

Lepše i mlađe

Da se izbor poklona među pripadnicama lepšeg pola i te kako promenio i da sada od Deda Mraza traže termin za neku od plastičnih intervencija, potvrđuje i direktorka Opšte bolnice "Analajf" dr Ana Miholjčić.

- U poslednje vreme postoji neverovatna pomama za ugradnjom silikona u usta, grudi, ali i korekcijom nosa, jagodica, ubrizgavanjem botoksa, peglanjem bora oko očiju... Tu je i veliko interesovanje za podizanje kapaka i pravljenje uglova kod obrva kako bi bile kose i što istaknutije. I to sve pred Novu godinu. Kao da sve žene baš pred praznike žele da blistaju u najluđoj noći i da u novu godinu uđu podmlađene. Devojke se bukvalno ovih dana otimaju za termine kako bi obavile šta žele i stigle da se oporave - kaže naša sagovornica.

Gužve u klinikama
Devojke se bukvalno ovih dana otimaju za termine u klinikama
Ana Miholjčić

Ona napominje i da plastične operacije nisu više tabu tema i da je danas postalo normalno da neko "popravi" i ulepša ono što mu priroda nije dala.

Šta sve rade žene pred Novu godinu:

* uvećavanje usana
* korekcija nosa
* kontura obraza
* naglašavanje jagodica
* fejslifting
* uvećavanje grudi
* podizanje zadnjice

Cene zahvata

grudi 2.500-4.000
nos 1.500-2.500
usne 250-500
zadnjica 2.500-3.500
fejslifting 3.000 - 4.000
* prosečne cene u evrima

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija