• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

11.02.2023

19:43

PRILOGE DONESITE NA LITURGIJE! Patrijarh Porfirije pozvao vernike da se priključe prikupljanju pomoći za stradale u zemljotresu u Siriji i Turskoj!

Tanjug/Zoran Žestić

Društvo

PRILOGE DONESITE NA LITURGIJE! Patrijarh Porfirije pozvao vernike da se priključe prikupljanju pomoći za stradale u zemljotresu u Siriji i Turskoj!

Podeli vest

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije pozvao je sve vernike da se priključe akcijama prikupljanja pomoći za stradale u zemljotresu u Siriji i Turskoj i da donesu priloge na liturgije koje će se služiti u beogradskim hramovima.

- Patrijarh je pozvao starešine i sveštenike svih hramova u područnoj mu Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj i naložio da sutra na svetoj Liturgiji pozovu vernike da daju prilog za postradale u zemljotresu u Siriji i Turskoj - saopštila je SPC.

Ukupan iznos koji sutra bude prikupljen u beogradskim hramovima biće, navodi se, dostavljen tamo gde je najpotrebniji.

Patrijarh je to poručio posle svečanosti u Hramu Svetog Save, na kojoj je podelio 3.000 paketića učenicima prvog i drugog razreda beogradskih osnovnih škola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Patrijarh Porfirije izrazio saučešće povodom zemljotresa u Turskoj i Siriji
Društvo

Patrijarh Porfirije izrazio saučešće povodom zemljotresa u Turskoj i Siriji

Povodom katastrofalnog zemljotresa koji je doneo stradanja i patnju hiljadama ljudi, uništio domove, hramove i druge javne objekte, Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije izarazio je danas saučešće Njegovoj Svetosti Patrijarhu carigradskom Vartolomeju, Njegovom Blaženstvu Patrijarhu antiohijskom i sveg Istoka Jovanu, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i predsedniku Sirije Bašaru al Asadu

07.02.2023

23:08

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija