• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2023

11:02

"JESAM LI JA LUD, ILI OVO NIJE NORMALNO?" Poklon roditelja vaspitačicama za 8. mart pokrenuo raspravu, nastao HAOS na društvenim mrežama

printscreen

Društvo

"JESAM LI JA LUD, ILI OVO NIJE NORMALNO?" Poklon roditelja vaspitačicama za 8. mart pokrenuo raspravu, nastao HAOS na društvenim mrežama

Podeli vest

Roditelji dece jednog vrtića u Srbiji dali su po 2.000 dinara kao poklon vaspitačicama, a zbog ovog (ne)primerenog dara za 8. mart. povela se prava polemika na društvenim mrežama.

Povodom Međunarodnog dana žena mnogi roditelji i deca nedeljama unapred smišljaju poklone za vaspitačica, učiteljice, nastavnice... Ono o čemu se već godinama unazad piše na društvenim mrežama i ovog 8. marta glavna je tema. 

I dok se nekada za praznik žena pripadnicama nežnijeg pola kupovalo cveće i pisale čestitke, danas ljudi, a posebno roditelji čija deca idu u škole i vrtiće skoro da se nameću ko će skuplji i bolji poklon da kupi.

Tako se na društvenim mrežama povela prava polemika kada je jedan Tviteraš objavio da je njegova sestra zajedno sa ostatkom vrtićke grupe skupila čak 58.000 dinara vaspitačicama kao poklon za 8. mart.

"Upravo sam saznao da je sestra u vrtiću gde joj ide sin (sa još 28-oro u grupi) dala 2.000,00 RSD, koliko i svi drugi povodom Osmog marta. 2.000,00 x 29 = 58.000,00 RSD za 4 vaspitačice i 3 servirke .Jesam li ja lud ili ovo nije normalno?" - stoji u objavi.

 

 

I dok su jedni smatrali da je taj poklon upotpunosti opravdan budući da se radi o ženama koje paze decu, drugi su osudili gest roditelja navodeći da je reč o prevelikoj sumi novca.

"Mi davali po 200 dinara za cveće. Mislim da je takav znak pažnje sasvim na mestu. Ima ih 14 u razredu."

"Naravno da nije normalno"

"Mogli su i letovanje da im uplate!"

"Slična situacija. Evo ga sin crta crtež i kupi će cvet ujutru i to će dati vaspitačici,i to je to. Neka bude da sam ja lud"

"Decu nam čuvaju, nema cenu"

"Mi se prošle godine dogovarali ko će da digne kredit za jednu skromnu garsonjeru za učiteljicu! Ove smo prošli jeftinije: Škoda na lizing"

"Ne znam, sve ovo mi je malo previše. I ne govorim to kao muški prosvetar, već kao otac budućih školaraca. Gde ide ovaj svet..."

"Kod nas u školi po 1000 dinara za poklon učiteljici. 30+ hiljada za poklon" - komentari su na društvenim mrežama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

CEKAJTE LJUDI A STA VAS BRIGA KOLIKO SU RODITELJI HTELI DA DAJU ,STA VAS TO BOLI .TO JE ODLUKA RODITELJA ,A NE VAS "DUSEBRIZNIKA"'

Srba

pre 1 godinu

Dotične to ne bi ni smele da uzmu! Totalni sukob interesa i primanje mita. Direktor te ustanove bi trebalo da ih primora da vrate sav novac koji su uzele i disciplinski ih kazni! Neka se oglase nadležne institucije i ministarstva- pod hitno!

Roditelj

pre 1 godinu

Kod nas u školi rešeno,jedan tata biznismen,"pegla"učiteljicu,tako da se on ponudio da reši poklon za 8.mart!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija