• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.03.2023

23:00

OD PONEDELJKA PRODAJA TAG UREĐAJA I NA ŠALTERIMA POŠTE! Uz elektronsku naplatu putarina jeftinija, A OVO IM JE CENA

Društvo

OD PONEDELJKA PRODAJA TAG UREĐAJA I NA ŠALTERIMA POŠTE! Uz elektronsku naplatu putarina jeftinija, A OVO IM JE CENA

Podeli vest

JP "Pošta Srbije" i JP "Putevi Srbije" u nedelju će potpisati ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti prodaju uređaja za elektronsku naplatu putarine (ENP) na šalterima u pošti već od ponedeljka.

- Potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji "Pošte Srbije" i "Puteva Srbije", građani će od ponedeljka, 27. marta, biti u prilici da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije - navedeno je u saopštenju nacionalnog poštanskog operatera.

TAG uređaj za elektronsko plaćanje putarine u Srbiji koji će se naći u prodaji na šalterima JP "Pošta Srbije" po ceni od 2.022 dinara, namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica.

- Nakon kupovine TAG uređaja u nekoj od poslovnica JP "Pošta Srbije" korisnici će na jednostavan način registrovati svoj TAG uređaj putem jedinstvene besplatne web platforme, što će im omogućiti da plaćanje putarine vrše on-line sa registrovane platne/debitne kartice - objasnili su iz "Pošte Srbije".

Kako je najavljeno, ugovor o poslovnoj saradnji potpisaće Zoran Đorđević, v.d. direktora JP "Pošta Srbije" i Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP "Putevi Srbije" u prisustvu Gorana Vesića, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: Reuters

Putarina će na nafrekventnijim deonicama u proseku iznositi 100 dinara

Podsetimo, Vlada Srbije odobrila je povećabhe cene putarina za 14 odsto onima koji naknadu za korišćenje auto-puta ne plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine ENP, dok će vozači koji koriste taj uređaj imati poskupljenje od 8 odsto.

Prema tome, putarina će najviše poskupeti za 200 dinara, a na nafrekventnijim deonicama u proseku će iznositi 100 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija