• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.04.2023

19:15

ŠEĆER NE POSKUPLJUJE! Na "zamrznutom" režimu ostale i cene ovih proizvoda

Pexels, Pngwing

Društvo

ŠEĆER NE POSKUPLJUJE! Na "zamrznutom" režimu ostale i cene ovih proizvoda

Podeli vest

Cene belog kristal šećera u prodavnicama i veleprodaji više nisu ograničene, a u trgovinskim lancima proizvođači nisu najavili nikakve promene, što znači da za sada neće biti poskupljenja ove namirnice.

Izmenama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, Vlada je prošlog četvrtka obrisala dva člana koja su se odnosila na maksimalne maloprodajne i proizvođačke cene šećera. Ovaj akt je objavljen u "Službenom glasniku" i stupio je na snagu.

Uredbom je bilo propisano da u radnjama ova namirnica može da košta najviše 114,99 dinara po kilogramu, a važenje uredbe je produženo do 30. aprila.

Proizvodi na "zamrznutom" režimu

Jestivo suncokretovo ulje i brašno tip 400 i tip 500 takođe ostaju u nabavci pod istom cenom kao i do sada, a to znači da ostaje propisana maksimalna maloprodajna cena za litar jestivog suncokretovog ulja od 219,99 dinara.
 

Foto: printscreen

Cene ovih proizvoda ostaju nepromenjene...

Brašno tip 400 glatko u pakovanjima do pet kilograma ne sme prelaziti cenu od 84,7 dinara po kilogramu, a tip 500 ne može da košta više od 78,6 dinara u radnjama.

Podsetimo, Uredba je doneta u cilju zaštite tržišta i standarda građana. Iz Ministarstva trgovine su poručili da prate situaciju na tržištu i da će potrošači imati osnovne namirnice po pristupačnim cenama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija