• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: promo

13.04.2023

15:47

Subotica: Gradonačelnik Bakić primio takmičare Karate kluba „Spartak-Enpi“, učesnike Šotokan Prvenstva i Kupa Evrope u Italiji

Grad Subotica

Društvo

Subotica: Gradonačelnik Bakić primio takmičare Karate kluba „Spartak-Enpi“, učesnike Šotokan Prvenstva i Kupa Evrope u Italiji

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa takmičarima subotičkog Karate kluba „Spartak-Enpi“ koji su, kao deo reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije, zablistali na Prvenstvu Evrope i Kupu Evrope u okviru Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija održanom od 31. marta do 2. aprila 2023. godine u Linjanu, u Italiji

 

Boje reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije na Evropskom prvenstvu branilo je 12 takmičara „Spartak-Enpija“ koji su ukupno osvojili 15 medalja, dok je u Kupu Evrope nastupilo, takođe, 12 takmičara ovog kluba koji su ukupno osvojili devet medalja.

Uz čestitke na velikom uspehu postignutom na ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Plavoj sali Gradske kuće, pohvalio sve takmičare Karate kluba „Spartak-Enpi“ koji su, kako je istakao, svojim zalaganjem izborili status reprezentativca, nečega tako svetog u svetu sporta. 

Foto: Grad Subotica

„Ovo je drugi prijem za trenere i takmičare Karate kluba ’Spartak-Enpi“ u kratkom vremenskom roku, jer su me, nakon uspeha na Svetskom prvenstu u Češkoj, u oktobru prošle godine, svojim rezultatima ostvarenim u Italiji jednostavno ponovo primorali da se opet sastanemo i da zajedno slavimo. Postigli su fantastičan uspeh, čak mnogo veći nego što se od njih očekivalo. Na kraju krajeva, oni su, kao mali, već sada ostvarili svoj san i postali reprezentativci Srbije, što je san svakog sportiste, u svakom sportu“, istakao je gradonačelnik Bakić.

On je naveo da je na Prvenstvu Evrope i Kupu Evrope u Italiji učestvovalo više od 1.000 takmičara iz 19 evropskih zemalja, od kojih su, kako mu je rečeno,18 članice Evropske unije.

„Među takmičarima iz ekonomski jakih i razvijenih zemalja našli su se, znači, i takmičari iz naše Srbije. Karatisti Karate kluba ’Spartak-Enpi’ su na Evropskom prvenstvu osvojili četiri zlatne, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja, a kada se na sve to doda još osvojenih devet medalja u Kupu, onda je jasno da se radi o fantastičnom rezultatu. Tokom prijema mi je rečeno da su imali fantastične uslove, što mi je jako drago, i da su ne Evropskom prvenstvu učestvovali nosioci braon i crnog pojasa, a u Kupu takmičari do plavog pojasa“, kazao je Bakić.

Foto: Grad Subotica

Na ovom takmičenju bi, kako je rekao, bilo i više medalja da propozicije nisu ograničavale da svaka država može da prijavi samo dva takmičara po jednoj kategoriji.

„Ovo je sve rezultat vrhunskog rada ljudi koji vode karate klub ’Spartak-Enpi’, nekadašnjih šampiona, a sada vrhunskih trenera na čelu sa Miloradom Ćopićem. Iskoristiću ovu priliku da u ime Grada Subotice, svih mojih saradnika i moje lično ime izrazim zahvalnost za sve rezultate koje su postigli, koje postižu i koje će još postići. Želim im da nastave ovu nisku medalja i čestitam svim takmičarima. Ipak, izdvojio bih kadetkinju Emu Kopilović, koja je osvajanjem tri medalje – zlatne i bronzane u pojedinačnim takmičenjima i bronzane u ekipnom takmičenju – bila najuspešnija, kao i Vladana Grbića, člana miks-tima koji čine tri seniora i dve seniorke. Zbog smene generacija, seniorska reprezentacija nije bila među kandidatima za odličja, međutim oni su redom pobeđivali svoje protivnike i u najprestižnijoj kategoriji postali prvaci Evrope“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

Glavni trener u KK „Spartak-Enpi“, Milorad Ćopić, zahvalio se gradonačelniku Stevanu Bakiću na podršci, pomoći i lepim rečima za Klub i postignute rezultate, kao i ljudima zaduženim za sport u Subotici.

„Zahvaljujem se posebno Gradu Subotici, na čelu sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, kao i ljudima koji vode sport, članu Gradskog veća, Nataši Aleksić, i sekretaru Sportskog saveza Subotice, Dejanu Vukoviću, koji su zaista pomogli da odemo u Italiju. Dali su nam vetar u leđa, nama je to bila pokretačka snaga i da nije bilo toga teško da bismo ostvarili ovakve rezultate. Zahvaljujemo se i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu i da ćemo sa medaljama obradovati i naš grad, i našu državu“, istakao je Ćopić.

On se, takođe, zahvalio i takmičarima i trenerima koji su na takmičenju u Italiji dali svoj maksimum.

„Ovo je rezultat kontinuiranog rada našeg kluba koji imamo od 1996. godine, odnosno od prvog dana, jer smo znali šta hoćemo i godinama samo potvrđujemo te rezultate. Imamo kontinuitet i u razvoju svih generacija, tako da naš klub danas ima reprezentativce u svim uzrasnim kategorijama, od poletaraca do seniora. Svi ovi momci i dečaci koji su bili u Italiji su prvaci države u svojim kategorijama ili su viceprvaci, znači da imamo jedan zaista izuzetan klub sa preko 200 članova“, rekao je Milorad Ćopić.

Gradonačelniku Stevanu Bakiću zahvalili su se i takmičari, osvajači medalja na Evropskom prvenstvu i Kupu Evrope u Italiji: Vladan Grbić, Ema Kopilović, Anastasija Bobić, Luka Boroš i Tadija Todorović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)
Live TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)

Upravo je završen miting u Nišu. Čini se da opozicija pokušava da zbuni birače ne bi li ti birači doneli pogrešnu odluku. Tema Informer specijala bili su izbori 2. juna. Na ovu temu govorili su Biljana Pantić Pilja, član Predstavništva SNS-a, prof. dr Stevica Deđanski, analitičar, Miljan Jovićević, analitičar, Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik SNS-a.

30.05.2024

19:56

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)
Live TV

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)

Rezolucija o takozvanom genocidu u Srebrenici kao i izbori 2. juna i dalje su najaktuelnije teme. Situacija na KiM takođe ima nacionalni značaj. Na sve ove teme u "Info danu" govorili su bivši premijer Srbije Nikola Šainović, glavni urednik RT Balkan Nikola Vrzić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program uključio se i Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje koji je govorio o tome šta je učinjeno u ovoj opštini u poslednje četiri godine, ali i koji su planovi za naredne četiri.

30.05.2024

16:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija