• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2023

15:12

Granit 2023: u Batajnici i PR-DC - prilika za zapošljavanje novih inženjera i stručnjaka

PR-DC

Društvo

Granit 2023: u Batajnici i PR-DC - prilika za zapošljavanje novih inženjera i stručnjaka

Podeli vest

U subotu, 22. aprila od 9:15 časova na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ počinje prikaz povodom Dana Vojske Srbije, pod nazivom Granit 2023 biće angažovano više od 5000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova. Biće prikazano najsavremenije naoružanje i vojna oprema Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

Osim toga, posetioci će imati priliku da vide vertikalne manevre specijalnih jedinica, nalete vazduhoplovnog ešelona i defile pripadnika specijalnih jedinica opremljenih najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.

Sutra će se u Batajnici naći i domaća inovativna kompanija PR-DC, čiji će se proizvodi nalaziti u delu gde je prikaz bespilotnih letelica. U fokusu ove kompanije biće dron IKA bombarder, ali će posetioci moći da vide i ostale bespilotne letelice, koje su u potpunosti napravljene u Srbiji.

Iz kompanije naglašavaju da im je izuzetna želja da sutrašnji dan bude prilika za upoznavanje novih stručnjaka i budućih kolega, imajući u vidu da kompanija trenutno ima otvorene oglase za nekoliko pozicija za projektovanje i proizvodnju dronova, iz oblasti elektronike, programiranja, kompozitnih materijala i CNC obrade. 

- Pozivamo sve koje zanima industrija bespilotnih letelica da sutra dođu u Batajnicu i vide na licu mesta šta je to što mi proizvodimo i uvere se da srpski vazduhoplovni inženjeri umeju da stvore dronove koji će osvojiti svet. Posebno se radujemo mogućnosti da u živom razgovoru možda dođemo i do novih kolega, s obzirom na to da rastuća potražnja svakako iziskuje i pojačan tim. Ovo je sjajna prilika za inženjere da rade u struci, proširuju svoja znanja a za tek svršene akademce prava odskočna daska za njihove karijere. Mi smo tu i dočekaćemo ih raširenih ruku. Svakako očekujemo i sve građane koji bi voleli da uživo vide naše dronove, sa strpljenjem ćemo ih upoznati sa svim našim proizvodima. Nadamo se dobrom i uspešnom danu sutra u Batajnici - kaže Miloš Petrašinović, glavni inženjer PR-DC-ja.

Sutra se u batajnici očekuje prisustvo najvišeh državnog vrha Republike Srbije, Vojske Srbije I svih bezbednosnih službi. Kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene u subotu za sve građane od 9 do 15 časova, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 časova. Sva sredstva ratne tehnike koja će biti izložena već su postavljena na aerodromskim stazama, a u toku je poslednje doterivanje letačkog dela programa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija