• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: infomer.rs

22.05.2023

12:25

PROŠLE GODINE U OVO VREME KOSTA K. JE BIO ZVEZDA U "RIBNIKARU"! Neverovatno obaveštenje na zvaničnom sajtu škole

printscreen

Društvo

PROŠLE GODINE U OVO VREME KOSTA K. JE BIO ZVEZDA U "RIBNIKARU"! Neverovatno obaveštenje na zvaničnom sajtu škole

Podeli vest

Na zvaničnom sajtu OŠ "Vladislav Ribnikar" stoji obaveštenje u kome se sa ponosom ističe veliki uspeh Koste K. koji je koji je 3. maja ubio devet svojih drugara i čuvara škole, a ranio još pet učenika i nastavnicu istorije.

Naime, svako ko poseti sajt OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj se početkom meseca dogodio stavični masakr, u sekciji  "vesti i obaveštenja" može pročitati da je prošle godine Kosta K. osvojio prvo mesto na gradskom takmičenju iz Biologije, dok je, kako je navedeno, drugo mesto osvojila godinu dana mlađa učenica ove škole.

-Bravo za naše sjajne mlade biologe i njihove nastavnice Biljanu i Sanju- piše na sajtu OŠ "Vladislav Ribnikar".

Podsećamo, nakon što je Kosta K. u OŠ "Vladislav Ribnikar" izveo krvavi pir, roditelji đaka koji su pohađali nastavu sa maloletnim ubicom su kazali da je on bio dečak koji je bio odličan učenik, koji je iz skoro svih predmeta imao najviše ocene. Kako su kazali, najviše je voleo matematiku, jezike, muziku i sport.

Foto: printscreen

Obaveštenje o Kostinom uspehu

Član Saveta roditelja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Mina Zirojević je nekoliko dana nakon masakra kazala da prema onome što je mogla da čuje od đaka koji su poznavali Kostu K. njegovo ponašanje bilo takvo da ništa nije ukazivalo da se može desiti tragedija. Ipak, kako je navela primećeno je je bio kompetitivan te se nekada pomalo svađao sa decom koja su možda bila bolja od njega na nekom času.

Podsećamo, u specijalnoj psihijatrijskoj ustanovi, gde je smešten, Kosta se ponaša primereno.

Jedino što pita jeste kada će izaći iz bolnice, da li postoji mogućnost da igra video igrice i pomalo se žali na hranu.  Psihijatri, sudski veštaci sa njim razgovaraju po proceduri koju predviđa sudskomedicinsko veštačenje, a on ne dobija nikakvu terapiju.

Još nema ni naznaka kada bi sudskomedicinski postupak mogao biti završen, ali kako nema 14 godina, Kosta ne može krivično da odgovara. Praktično, "sleduje mu" samo vaspitno-popravna mera, ako se potvrdi da je mentalno zdrav, a u suprotnom psihijatrijsko lečenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mraxus

pre 10 meseci

Postoji osveta loših đaka,ali se naročito čuvajte onih odličnih!

Svetlana

pre 10 meseci

Njegov uspeh u skoli je maska za zlocinacki um. Dete monstrum. Zasto se pise o njemu i prilazu slike,a ne kombi gde se u crnim kesama utovaruju tela ubijene dece. Hladnokrvno je ubio 10 svojih skolskih drugova i domara skole a pritom uzivao u njihovim kricima i vapajima.

Penzionerj

pre 10 meseci

Zar je potreban ovoliki tekst za jednog monstruma. Strašan zločin je počinio. Mislim da je previše komentarisati i podsećati i na tv.advokati,lekari i ostali. Možda nisam u pravu ali ja menjam program. Bas je teško.

Beograd 011

pre 10 meseci

Interesantno je da jos niko nije objavio vest sta je on odgovorio na sigurno postavljeno pitanje- "Zasto si to uradio Kosta? Ako je toliko svestan da trazi igrice, ne uzima lekove, zali se na hranu, pobedjuje na takmicenjima, onda sigurno ume da odgovori i na takvo pitanje. Sam se prijavio policiji, sam je napunio torbu oruzjem, glup i nesvestan nije bio kada je sve to spremao i kako je naumio da iskoristi. Prosto ovakve vesti i vredjaju coveka kada ih cita..Pisete kako se on oseca i sta bi da jede,a ne pisete zasto je to uradio. Sigurno je pitan o tome. Nisu ga ispitivali nestrucni ljudi. Ljudi oplakuju mrtvu decu, a vi nam dajete izvestaje o tome sta bi maloletni tvorac masakra da jede. Ispade po tome da on nije svestan ni sta je uradio pa zeli napolje. Da "slabo kapira stvari". I da li ga je majka zapustila? Pa ako je zapusten slucaj, ne bi mogao da pobedjuje na takmicenjima i nize tolike petice. Novine su pisale da je pre masakra najavio treneru kosarke da nece vise dolaziti na treninge.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija