• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.06.2023

19:24 >> 19:22

CRNI DAN ZA PVO VOJSKE JUGOSLAVIJE! Bili su sinovi slobodnog srpskog neba, večna slava i hvala našim stradalim borcima (FOTO)

printscreen

Društvo

CRNI DAN ZA PVO VOJSKE JUGOSLAVIJE! Bili su sinovi slobodnog srpskog neba, večna slava i hvala našim stradalim borcima (FOTO)

Podeli vest

Na ovaj datum, 1. juna 1999. godine herojski su izgubili živote braneći otadžbinu od NATO agresora...

U ataru sela Omoljica kod Pančeva, gde se nalazila druga jedinica PVO iz Kragujevca, živote su izgubili general Veličković, pukovnik Pejčić i major Trifunović. Ista sudbina zadesila je i starijeg vodnika Bandića i vojnika Popovića, u selu Nadalj kod Novog Sada. Tu se nalazila četvrta jedinica PVO.

Foto: printscreen

Pali borci Srbije

Sinovi slobodnog srpskog neba

- General pukovnik Ljubiša Veličković

- Pukovnik Božidar Pejčić

- Major Svetomir Trifunović

- Stariji vodnik Dragan Bandić

- Vojni obaveznik Aleksandar Popović

Večna slava i hvala palim borcima!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milorad Kostadinovic

pre 11 meseci

Generala Veličkovića sam lično poznavao. Da ne bude "o pokojniku sve najlepšte" ali bio je vojna enciklopedija, besprekoran oficir, maestralni poznavalac Pravila službe od JNA do VJ, pilot kakvog može poželeti svako ratno vazduhoplovstvo. Ponekad krut, na oko previše strog, ali svakako maksimalno pravedan prema svima. Strogoću je ispoljavao prema sebi a samim tim i drugima. Nepotkupljiv, neprikosnoven i spreman da svakom (uključujići kako predsednika države, tako i vladu) u svakom momentu istinu kaže u lice. Nikada nekulturan, uvek odmeren, ali nadasve jasan. Neka mu gospod podari mir. Što se ostalih HEROJA TIČE, svakako da idu uz rame generalu Veličkoviću. Neka Vas braćo i patriote Gospod primi u carstvo nebesko, jer niste branili samo ognjište svoje, nego i veru pravoslavnu, a za nju svaka je žrtva smislena. Vi niste smrću svojom ušli u spisak umrlih, nego u red besmrtnih vitezova sorabskoga roda. Slava Vam heroji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću
Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću

Uroš Blažić u četvrtak je, sa pancirom i lisicama na rukama i nogama, stigao u Viši sud u Smederevu, ali samo desetak sekundi nakon što je ušao u sudnicu emocije i bes porodica njegovih žrtava je kulminirao i oni su nasrnuli na njega, a samo reakcija sudske straže i policije je sprečila da on i njegov otca budu linčovani.

25.05.2024

08:10

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija