• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

05.06.2023

16:57

TURISTI OPREZ! Grci uveli drakonske kazne - Zbog ove četiri stvari čekaju vas nikad RIGOROZNIJE SANKCIJE

Informer

Društvo

TURISTI OPREZ! Grci uveli drakonske kazne - Zbog ove četiri stvari čekaju vas nikad RIGOROZNIJE SANKCIJE

Podeli vest

Grčka je najčešća destinacija za srpske turiste preko leta, a najveći broj njih na odmor ide kolima. Za sve njih stiže važna vest vezana za promenu u saobraćajnim propisima u ovoj zemlji koja bi mogla da donese velike troškove za sve koji ne paze. Umesto kazni, Grci su uveli joj rigoroznije globe - oduzimanje tablica i vozačke dozvole i to na duži vremenski period.

Nije prvi put da Grci menjaju pravila pred početak letnje sezone, a ovog leta čini se da su one najrizogorznije do sada, o čemu svedoče i saobraćajne kazne koje vas mogu zadesiti ako ne poštujete propise.

Ovo je novi cenovnik za najčešće saobraćajne prekršaje:

- Prolazak na stop bez zasutavljanja - 700 evra
- Prolazak na crveno svetlo - 700 evra
- Bahata vožnja - 700 evra
- Nedozvoljeno preticanje - 80 evra
- Prekoračenje brzine do 20 km/h - 20 evra

Ukoliko prođete na crveno svetlo, platićete kaznu od 700 evra, ali ostaćete bez vozačke dozvole i bez tablica na 20 dana.

Foto: Shutterstock

Uz to, podsetnik da najveći deo puteva po Grčkoj iako ima dve trake i podseća na autoput, ima ograničenje od 100 kilometara na sat.

Novina koja je mnoge iznenadila

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo, jeste jedna novina koja se odnosi na to da će za pojedine prekršaje zbog promene propisa biti ukinuta novčana kazna, već će umesto nje doći do skidanja tablica i oduzimanja vozačke dozvole na čak 60 dana.

Ova mera odnosi se na sledeće prekršaje:

- Korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje
- Nevezivanje sigurosnog pojasa
- Ukoliko nemate kacigu prilikom vožnje motocikla
- Prevoz deteta u automobilu bez dečijeg sedišta

Foto: Informer/M. Rafailović

Dakle, za ove prekršaje, u Grčkoj ove godine nećete platiti nikakvu kaznu, međutim, ako vas tamošnja policija uhvati, oduzeće vam vozačku dozvolu i registarske tablice na 60 dana.

Ovakve vrlo rigorozne mere, primenjivaće se na sve vozače u Grčkoj, bez obzira koje su nacionalnosti i čiji pasoš imaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija