• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

14.06.2023

11:12

POZNATI DETALJI O NOVOJ NEMAČKOJ FABRICI KOJA NIČE U ČAČKU: Prostiraće se na 60.000 kvadrata i uposliti oko 800 radnika, a evo kada će početi gradnja

Rina

Društvo

POZNATI DETALJI O NOVOJ NEMAČKOJ FABRICI KOJA NIČE U ČAČKU: Prostiraće se na 60.000 kvadrata i uposliti oko 800 radnika, a evo kada će početi gradnja

Podeli vest

Posle Forverka, još jedna nemačka kompanija iz oblasti automobilske industrije otvoriće svoje pogone u Čačku. Reč je o viskotehnološkoj firmi sa kojom razgovori da dođe baš u Čačak trau dugo, a planovi će konačno biti realizovani. Prostiraće se u industrijskoj zoni u Preljini, a prema trenutnim najavama izgradnja bi trebalo da počne na jesen.

- Ovaj industrijski gigant će se graditi na 11 hektara, na 60. 000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora i to u nekoliko faza. Očekujemo da se zaposli oko 800 radnika. Uz ogromnu podršku predsednika republike oni su odabrali baš Čačak, kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je istakao da su predstavnici ove firme posećivali Čačak u nekoliko navrata u prethodnih par godina I zajedno sa predstavnicima grada obilazili srednje škole, fakultete kao i da su veoma zadovoljni što je uvedeno dualno obrazovanje. Stoga će menadžment ove kompanije radnike tražiti i na fakultetima, kroz doškolovavanje što u Čačku, što u Nemačkoj.

- Za početak u narednih nekoliko meseci otvoriće firmu ovde u Čačku i primiti oko 20 inženjera koji će postaviti sistem. Na jesen se očekuje postavljanje kamena temeljca, a već sledećeg leta nadam se da ćemo prisustvovati otvaranju ove velike fabrike što će značiti mnogo, ne samo za naš grad, već i za čitavu Srbiju, jer je reč o zaista fenomenalnoj kompaniji”, zaključio je gradonačelnik Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasa

pre 11 meseci

jok,djilas ce da otvori tako nesto i da zaposli radnike.djilas i njemu slicni mogu samo da zatvore neku firmu ,rasprodaju sta mogu,radnicima nogu u dupe i dovidjenja.pare iznose na raznorazna ostrva.ovog sada predsednika ne volim ni da vidim ni cujem ali bar nesto radi za ovu drzavu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!
Besramno!

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!

Crnogorski parlament raspravljaće o predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu tek krajem juna, tj. za mesec dana, iako je debata po planu trebalo da bude na dnevnom redu ovih dana. U međuvremenu, DPS "ražalovanog" Mila Đukanovića zahteva da se rezolucija momentalno povuče jer ljuti Hrvate, tačnije ruši dobre odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces EU integracija. Istovremeno, zvanični Zagreb preti Podgorici odmazdom ako se usudi da raspravlja masakru 700.000 ljudi, uglavnom Srba, u ustaškom logoru Jasenovac!

31.05.2024

21:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31