• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2023

16:58

Na Paliću otvorena 23. Međunarodna naučna konferencija na temu "Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Rebublike Srbije"

Promo

Društvo

Na Paliću otvorena 23. Međunarodna naučna konferencija na temu "Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Rebublike Srbije"

Podeli vest

Udruženje za međunarodno krivično pravo organizuje, od 16. do 19. juna, u Studentskom odmaralištu na Paliću 23. Međunarodnu naučnu konferenciju na temu „Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Rebublike Srbije“.

Današnjem svečanom otvaranju ove konferencije u Kongesnoj sali Studenstskog odmarališta prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je velika čast, kako za Grad Suboticu, tako i za njega lično, što je Udruženje za međunarodno krivično pravo prvi put odabralo Palić za mesto održavanja svoje dvadeset i treće po redu međunarodne konferencije na kojoj će učestvovati više od sto uglednih naučnika, sudija, advokata i tužioca iz naše zemlje i inostranstva.

Foto: Promo

Konferencija na Paliću

- Ponosni smo što smo domaćini ovogodišnje međunarodne konferencije koja se održava u ovom prelepom objektu Studentskog odmarališta na Paliću. Zato ću iskoristiti ovu priliku da pozdravim direktora Ustanova studentskih odmarališta Nenada Borovčanina i njegove saradnike i izrazim zahvalnost što će, a u to ćete se i sami uveriti, i ovaj put pokazati da su izuzetno dobri domaćini - kazao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Promo

Gradonačelnik Bakić na 23. Međunarodnoj naučnoj konferenciji

Dodao je da je upoznat da je rezultat ove konferencije Zbornik radova sa čak 51 naučnim i stručnim radom iz zemlje i inostranstva.

- Nadam da ćete na našem lepom Paliću naći mir u kome ćete uspešno razmeniti iskustva, prezentovati vaše radove i međusobno se upoznati. Verujem da će zaključi koje donesete na konferenciji doprineti razvoju struke i nauke, pravne kulture, ne samo u Srbiji već i u međunarodnim okvirima. Nadam se da ćete, pored napornog rada, imati vremena i za odmor kako biste upoznali lepotu, istoriju i kulturu naše Subotice koja je izuzetno bogata i prepuna tradicije. Još jednom vam želim uspešan rad i prijatan boravak na Paliću i Subotici - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Promo

23. Međunarodna naučna konferencija na temu „Raskršća međunarodnog krivičnog i krivičnog prava – reforma pravosudnih zakona Rebublike Srbije“

 

Prisutnima na otvaranju konferencije obratili su se i predsednik Udruženja za međunarodno krivično pravo, prof. dr Milenko Kreća, državni sekretar u Ministarstvu pravde Republike Srbije, Livija Pavićević, direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić i prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bojan Milisavljević.

U ime Udruženja za međunarodno krivično pravo – koje je prepoznalo istorijski trenutak u kojem se nalazi kako međunarodno krivično pravo, tako i unutrašnje krivično pravo Republike Srbije i, shodno tome, i formulisalo ovogodišnju opštu temu konferencije – prof. dr Milenko Kreća je nakon prigodnih obraćanja uručio zahvalnice zaslužnima za doprinos u organizaciji 23. Međunarodne naučne konferencije na Paliću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija