• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug.rs

18.06.2023

13:50

OD UTORKA STIŽE NOVIH 100 HILJADA VAUČERA! Evo ko ima pravo na njih i gde građani mogu da se PRIJAVE

printscreen

Društvo

OD UTORKA STIŽE NOVIH 100 HILJADA VAUČERA! Evo ko ima pravo na njih i gde građani mogu da se PRIJAVE

Podeli vest

Vlada Srbije odobrila je novih 500 miliona dinara za podelu još 100.000 turističkih vaučera, a već od utorka, 20. juna, građani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijavljuju za njih na šalterima Pošte Srbije.

Na listi onih koji primaju vaučere nalazi se oko 4.300 ugostitelja.

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana i to penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, kao i radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara.

Korisnici vaučera, mogu biti i stariji od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Oni koji su već ostvarili pravo na vaučere u ovoj godini, ne mogu da podnose prijave za nove.

U prethodnoj podeli, u maju, za samo jedan dan "planulo" je svih 100.000 vaučera za odmor po 5.000 dinara, dok je dan više trebalo u januarskom krugu, odnosno u prvoj ovogodišnjoj "turi" .

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Najčešće su se za vaučere prijavljivali penzioneri i najviše su korišćeni za odmor u banjama i planinama.

Inače, vaučeri za odmor se mogu koristiti za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja.

Krajnji rok korišćenja vaučera, kako je objavljeno na sajtu vaucerisrbija. com je 20.novembar. 2023.

Kako je ranije kazao državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, podela vaučera je izuzetno delotvorna i jedna od najboljih mera za razvoj domaćeg turizma.

- Najpre je spasila domaću privredu od propasti u kovid krizi, povećala znatno broj domaćih turista i kada su prošle kovid mere, a i produžila je sezonu u Srbiji - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)
Košarka

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)

Srpski košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović na društvenoj mreži "Iks" objavio je prepisku sa gazdom Panatinaikosa Dimitrisom Janakopulosom koja se dogodila još u martu prošle godine! Na fotografiji koju je u javnost pustio vlasnik Beobasketa vidi se kako kontroverznom čelniku grčkog velikana predlaže da dovede Ergina Atamana, koji je u tom trenutku bio trener Anadolu Efesa.

29.05.2024

18:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija