• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

28.06.2023

07:17

RHMZ NAJAVIO PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM: Temperatura pala za 10 stepeni, najviše padavina se očekuje u ovim delovima Srbije

Tanjug

Društvo

RHMZ NAJAVIO PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM: Temperatura pala za 10 stepeni, najviše padavina se očekuje u ovim delovima Srbije

Podeli vest

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno svežije, mestimično sa kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura biće od 14 do 19, a najviša dnevna od 19 do 23 stepena. Na krajnjem jugozapadu i jugu očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom pa se u tim predelima očekuje i više padavina.

Sredinom dana u Vojvodini, posle podne i u većini ostalih predela prestanak padavina i razvedravanje, osim na jugu zemlje gde će slaba kiša povremeno padati i tokom noći.

Foto: printscreen rhmz

 

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno i jak. ;U Beogradu će biti osetno svežije, pre podne pretežno oblačno povremeno sa slabom kišom, posle podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna oko 21 stepena.

Osetno hladnije

- Danas osetno hladnije, temperatura će biti u padu za oko 10-ak stepeni u odnosu na jučerašnji dan. Tokom dana biće pretežno oblačno, povremeno sa kišom, na jugozapadu i jugu i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Sredinom dana prestanak padavina očekuje se prvo u severnim, a do kraja dana postepeno i u ostalim predelima Srbije - navodi se u najavi RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

 

Upaljen meteo alarm

Žuti meteo alarm danas je na snazi u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na teritoriji Kosova i Metohije, a upaljen je zbog kiše i grmljavine. To znači da vreme može biti potencijalno opasno.

 

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavio je RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

 

Vreme narednih dana

U četvrtak malo toplije uz prijatnu temperaturu i duže sunčane periode sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 10°C do 15°C, a maksimalna od 23°C do 27°C. Uveče suvo. U petak sunčano i još toplije, blizu 30°C u većini predela. U subotu pretežno sunčano i toplo u prvom delu dana, a popodne jači razvoj oblačnosti sa pojavom lokalnih pljuskova, najpre na zapadu i severu Srbije. U nedelju malo svežije i prijatnije vreme uz prolaznu kišu koja odlazi ka jugu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija