• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2023

08:00

ODRŽAN SPORTSKI DOGAĐAJ ZA DECU U OKVIRU PROJEKTA ,,BUSTUJ ZDRAVE NAVIKE” Zajedno u borbi protiv gojaznosti

MSP

Društvo

ODRŽAN SPORTSKI DOGAĐAJ ZA DECU U OKVIRU PROJEKTA ,,BUSTUJ ZDRAVE NAVIKE” Zajedno u borbi protiv gojaznosti

Podeli vest

Udruženje Uvek zdrav stav organizovalo je događaj na veštačkoj steni na Košutnjaku gde su deca imala priliku da se, pod pažljivim nadzorom sportskih stručnjaka, upuste u novo iskustvo i podstaknu zdrave navike i vežbanje.

Ovaj sportski dan održan je u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a sa cijem predstavljanja projekta „Bustuj zdrave navike“ koji sprovodi udruženje Uvek zdrav stav uz podršku kompanije AstraZeneca.

 

Foto: MSP

 

 

Mališani su uživali u atraktivnoj sportskoj aktivnosti, najsavremenijoj veštačkoj steni koja je predviđena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje u Srbiji, a poseduje licencu Međunarodne federacije za sportsko penjanje za organizaciju svetskih i evropskih takmičenja. 

Foto: MSP

 

 

Događaj je upriličen kao deo trogodišnjeg projekta „Bustuj zdrave navike“, a koji teži da podstakne rešavanje jednog od gorućih problema u Srbiji - gojaznost dece školskog uzrasta. Tokom njegovog trajanja biće organizovane brojne edukativne, sportske i interaktivne aktivnosti u saradnji sa drugim relevantnim institucijama. 

 

Gojaznost u detinjstvu predstavlja zdravstveno stanje koje sa sobom nosi ozbiljne posledice po fizičko i mentalno zdravlje, a pogađa sve više dece u Srbiji. Projekat "Bustuj zdrave navike" ima za cilj da edukuje decu, ali i roditelje o značaju pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti, kako bi se poboljšalo njihovo celokupno blagostanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija