• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

29.06.2023

20:30

Otkrivena bruka! Ivan sa Balkana urezao svoje ime u 2.000 godina strar Koloseum!

Pixabay

Društvo

Otkrivena bruka! Ivan sa Balkana urezao svoje ime u 2.000 godina strar Koloseum!

Podeli vest

Turista koji je svoje ime i ime svoje devojke urezao u 2.000 godina star zid Кoloseuma, a potom uhvaćen na video snimku koji su videli milioni, jeste fitnes instruktor koji živi u Britaniji, a poreklom je sa Balkana, pišu tamošnji mediji.

Ivana Dimitrova, 27, koji se takođe predstavlja i kao Ivan Hokins, kamerom je uhvatio američki turista Rajan Luc dok je setom ključeva urezivao reči „Ivan i Hejli 23“ u zid Koloseuma.

Ivan, rođen u Bugarskoj, bio je u Rimu sa svojom dugogodišnjom devojkom Hejli prošlog vikenda, a zvaničnici su ostali besni zbog bezobzirnog vandalizma i obećali su da će pronaći krivca.

Dejli mejl je utvrdio da Ivan, koji je poreklom iz Bugarske, radi kao kondicioni trener u Bristolu, ali ima i posao vozača dostave.

U saopštenju objavljenom danas popodne, portparol karabinjera je rekao:

- Nakon istrage, nakon žalbe koju je podnela uprava parka Кoloseum, karabinjeri komande Rima Piazza Venezia su identifikovali, preko tradicionalnog istraživanja i fotografskog poređenja, osobu za koju se sumnja da je odgovorna za urezivanje sopstvenog i imena svoje partnerke u zid Кolosema. Кarabinjeri su utvrdili da je u pitanju par, muškarac i žena, koji živi u Engleskoj - kazao je portparol.

Foto: Reuters

 

Oni su dodali da je postupak u fazi pripremne istrage, te da se osumnjičeni mora smatrati nevinim do izricanja pravosnažne presude.

U međuvremenu je ministar kulture Đenaro Sanđulijano rekao:

Zahvalan sam karabinjerima što su odmah identifikovali navodnog počinioca necivilizovanog i apsurdnog čina počinjenog u Кoloseumu. Taj čin je uvredio sve one širom sveta koji cene vrednost arheologije, spomenika i istorije. Sada se nadam da će pravda krenuti svojim tokom rigoroznom primenom zakona. Ako dođe do suđenja, Ministarstvo kulture će se pojaviti kao građanska stranka.“

Dejli mejl je stupio u kontakt sa Hejlinom majkom koja je rekla da njena ćerka ne bi uradila tako nešto, da je i dalje na odmoru u Italiji, a da je Ivan njen partner.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)
Live TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)

Upravo je završen miting u Nišu. Čini se da opozicija pokušava da zbuni birače ne bi li ti birači doneli pogrešnu odluku. Tema Informer specijala bili su izbori 2. juna. Na ovu temu govorili su Biljana Pantić Pilja, član Predstavništva SNS-a, prof. dr Stevica Deđanski, analitičar, Miljan Jovićević, analitičar, Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik SNS-a.

30.05.2024

19:56

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)
Live TV

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)

Rezolucija o takozvanom genocidu u Srebrenici kao i izbori 2. juna i dalje su najaktuelnije teme. Situacija na KiM takođe ima nacionalni značaj. Na sve ove teme u "Info danu" govorili su bivši premijer Srbije Nikola Šainović, glavni urednik RT Balkan Nikola Vrzić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program uključio se i Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje koji je govorio o tome šta je učinjeno u ovoj opštini u poslednje četiri godine, ali i koji su planovi za naredne četiri.

30.05.2024

16:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija