• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2023

11:06

Vraća se leto! Evo kada nas očekuju tropske temperature koje će dostizati 32 stepena

printscreen

Društvo

Vraća se leto! Evo kada nas očekuju tropske temperature koje će dostizati 32 stepena

Podeli vest

Iako je kalendarski tu, leto je ovog vikenda otišlo na kratku pauzu. Međutim, početak radne nedelje donosi visoke temperature, pa ćemo već u utorak uživatu u tropskih 32 stepena.

Nakon jučerašnjih oluja i obilnih pljuskova, lokalno uz poplave i bujice i drugi dan vikenda doneće veoma promenljivo vreme.

U Srbiji će tokom današnjeg dana biti umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima i grmljavinom.

Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Pomoravlju, Podunavlju, u Šumadiji, na istoku Srbije i u većem delu Vojvodine i praćena je pljuskovima.
Danas će duvati i pojačan severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura kretaće se od 25 do 30 stepena, u Beogradu do 26 stepeni.

Posle podne u Vojvodini, a krajem dana i tokom večeri i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje.

Početkom sledeće sedmice nad našim područjem ojačaće termički visinski greben sa jugozapada, pa će sa Mediterana uslediti priliv tople vadzušne mase, pa se uz sunčano, očekuje i pravo letnje vreme.

Dakle, u ponedeljak i utorak u većem delu Srbije očekuje se sunčano i toplo, uz dnevni razvoj oblačnosti. U ponedeljak će na severu Vojvodine biti oblačnije, a u utorak se ponegde na severu Srbije pred kraj dana i tokom večeri očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak u većini predela biće oko 30-31 stepena, u utorak do 32 stepena.

Inače, zbog vedrog vremena, ponedeljak i utorak doneće i veoma visoke vrednosti UV zračenja, pa se sredinom dana preporučuje veliki oprez i izbegavanje direktnom izlaganju suncu duže od 10 minuta bez adekvatne zaštite.

Nažalost, u sredu se očekuje novo pogorošanje vremena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija