• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

05.07.2023

13:42

Pažnja vozači, ovaj most je zatvoren jer je opasan! Na sve to SKINUTE OZNAKE UPOZORENJA

printscreen

Društvo

Pažnja vozači, ovaj most je zatvoren jer je opasan! Na sve to SKINUTE OZNAKE UPOZORENJA

Podeli vest

Iako je zbog nestabilnosti mostić kod Miloševog konaka na Topčideru nekoliko nedelja zvanično zatvoren, vozače to ne sprečava da prelaze preko njega. Nadležni su nekoliko puta postavljali saobraćajnu signalizaciju i zaštitnu ogradu, ali je oni uvek sklone.

Most u Topčiderkoj ulici u izuzetno je lošem i devastiranom stanju. Armatura viri, a na mostu rupe kroz koje "proviruje" i reka Topčiderka. Nadležni su pre nekoliko meseci postavili zaštitnu ogradu i znak za slepu ulicu.

Međutim, vozači su je sklonili i tuda prolaze da bi izbegli gužve u Bulevaru patrijarha Pavla. Kako je istakao gradski menadžer Miroslav Čučković, Sekretarijat za saobraćaj je dao nalog da se postavi betonska prepreka, kako ne bi mogla da se pomera.

- Ovde je bila ograda celom širinom, a onda je neko uklonio. To je krivično delo, obuhvaćeno zakonom o bezbednosti saobraćaja, jer je promenom signalizacije nastala opasnost za druge učesnike u saobraćaju. Statistički nije bezbedno mesto za prelaženje, i prosto je neverovatno da ljudi most i dalje koriste - priča profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

Zatrese se svaki put kada prođe vozilo

Nadzorni organ je takođe utvrdio da je most nebezbedan, a on se gotovo svaki put zatrese kada vozila prođu. U toku je izrada tehničke dokumentacije kako bi počela njegova popravka.

Iz "Puteva Beograda" ističu da je planirano da ovaj premosnik bude saniran do kraja godine. 

Zatvoren i drveni za slikanje

Na Topčiderskoj reci 2019. godine za prelaz pešaka već je zatvoren truli, nakrivljeni drveni most. Ovo je veza preko reke za pešake između dva dela parka, ali i između autobuskih stajališta koja se nalaze na dve suprotne strane, a takođe je bio put do želežničke stanice "Topčider". Na ovom mostu i sada se fotografišu mladenci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika
Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Djordjević izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić - Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar utvtrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

03.06.2024

00:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!
Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!

Osumnjičeni za ubistvo male Dankke Ilić(2) Srđan Janković iz Luke, koji se dva meseca u zatvoru branio ćutanjem rešio je da progovori i svoj iskaz vezano za ovaj slučaj pred tužiocem iznese sutra 4. juna za kada je zakazano saslušanje u VJT u Zaječaru! koje vodi istragu ,to je potvrdio nvnarima tokomprotekle nedelje i njegov branilac Živadin Bogdanović.

03.06.2024

09:29

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija