• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Matijašević

10.07.2023

07:00

Horor u Sremčici! Devojčici (4) pas rasporio stomak

Public

Društvo

Horor u Sremčici! Devojčici (4) pas rasporio stomak

Podeli vest

Devojčica Petra N. (4) teško je povređena kada ju je u subotu oko 19 sati u Sremčici napao vučjak njenog ujaka i skoro joj rasporio stomak!

Brutalan napad krvoločnog psa dogodio se kada je devojčica, zajedno sa roditeljima, došla da ga nahrani. Životinja je odjednom oborila Petru na zemlju i bez prestanka je grizla po rukama, nogama i stomaku. Povrede su bile toliko opasne da je samo brzom intervencije lekara za dlaku izbegnuta smrt. Nakon višesatne operacije, ona je sada van životne opasnosti!

Stravične povrede

Prema rečima našeg izvora bliskog porodici, samo pribranošću roditelja i korisnim savetima Hitne pomoći telefonskim putem, devojčica je na vreme stigla u bolnicu.

- Devojčicu je napao pas njenog ujaka, koji je poznavao dete i ranije se sa njom igrao. Nikada je nije napao niti je pokazivao agresivnost. Bio je kućni pas, koji je tako i odgajan. Petra je došla sa svojim roditeljima da ga nahrane, jer je ujak sa porodicom otišao na odmor. U jednom trenutku,što bi se reklo, brzinom svetlosti, pas je prišao devojčici i počeo da je grize po rukama, nogama i stomaku. Odjednom se ponašao kao divlja zver. Njeni roditelji su odmah pritrčali i jedva je otrgli od unezverenog psa. Sekunde su bile u pitanju. Da nisu bili pribrani i da su stajali samo malo dalje od nje, ne bi uspeli da je spasu - otkriva naš izvor.

Prema njegovim rečima, krv je lila na sve strane, a najveća povreda bila je u stomaku.

- Bukvalno joj je rasporio stomak. Nisu hteli da čekaju, odmah su seli u kola i krenuli ka bolnici. Sve vreme su bili na vezi sa Hitnom pomoći, koja im je davala instrukcije kako da ukažu prvu pomoć i smanje krvarenje dok ne stigne u bolnicu u Tiršovoj - navodi naš sagovornik.

Foto: Ilustracija

 

Ove informacije potvrdio je i doktor Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći.

- Napad se dogodio u subotu predveče i bio je veoma žestok na osnovu povreda s kojim je dete dovedeno. Pas je devojčici brutalno zubima rasporio trbušni zid. Deo dvanaestopalačnog creva joj je bukvalno bio izvučen iz tela. Čim su seli u kola, roditelji su nas pozvali za savet. Bili su uplašeni i uspaničeni, ali su odradili odličan posao. Objasnili smo im da joj skinu svu garderobu, da te stvari stavljaju u ranu i pritiskaju kako bi se zaustavilo krvarenje - objašnjava dr Stijačić.

On napominje i da je odmah alarmirana dečija klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala.

- Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme, dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu. Srećom, sve se dobro završilo, jer ne sećam se da smo skoro imali ovako stravičan slučaj. Zato bih apelovao i na roditelje, ali i na sve ostale, da se vodi računa, jer su napadi pasa česti - ističe doktor iz Hitne pomoći.

Višesatna operacija

Odmah po prijemu u bolnicu u Tiršovoj, Petra je bila spremna za salu, a u tom trenutku lekari su vodili ozbiljnu borbu za njen život.

- Dete je primljeno sa izuzetno teškim povredama. Urađena je hitna operacija, koja je dugo trajala. Na sreću, uspeli smo da saniramo povrede i spasimo je. Dete je trenutno stabilnog stanja i nije vitalno ugroženo - kažu lekari u Tiršovoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija