• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.07.2023

22:37

RHMZ se oglasio novim upozorenjem! Superćelijska oluja će nas večeras zaobići, ali stižu pljuskovi sa grmljavinom, evo i gde

TANJUG FOTO STA Deniel Novakovic

Društvo

RHMZ se oglasio novim upozorenjem! Superćelijska oluja će nas večeras zaobići, ali stižu pljuskovi sa grmljavinom, evo i gde

Podeli vest

RHMZ je večeras objavio novo upozorenje. Kako se može videti, superćelijska oluja zaobići će večeras Srbiju, ali će u pojedinim delovima biti pljuskova sa grmljavinom.

- Uz lokalni razvoj oblačnosti na severu Zlatiborskog okruga, kao i u Moravičkom okrugu pojava kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom - stoji u najavi objavljenoj oko 22 sata.

RHMZ je ranije danas izdao upozorenje u kojem se navodi da će jače nevreme pogoditi Srbiju sutra i prekosutra.

- Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata u petak i subotu posle podne i uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:

* ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku),

* kratkotrajno olujne udare vetra (> 24 m/s),

* i izolovano orkanske udare vetra (> 28 m/s).

- Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred - navodi se u upozorenju, piše Blic.

Superćelijska oluja koja je juče pogodila Srbiju, nosila je drveće i stabla čupala iz korena, nosila krovove sa kuća i blokirala saobraćajnice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija