• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

24.07.2023

23:35

U more bežite od požara samo u jednom slučaju! Stručnjak MUP Srbije dao detaljno uputstvo

AP/Photo

Društvo

U more bežite od požara samo u jednom slučaju! Stručnjak MUP Srbije dao detaljno uputstvo

Podeli vest

Nenad Radivojević iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije je objasnio kako se treba ponašati u slučaju da se nađete blizu požara na moru. Objasnio je kako srpski turisti treba da se ponašaju ukoliko se nađu blizu mora.

- Ukoliko je moguće da na bezbedan način ugase požar, a da ne dovedu sebe u opasnost, treba napustiti mesto požara i otići na bezbednu lokaciju i sa bezbedne lokacije obavestiti lokalne službe. Ukoliko je moguće poneti sa sobom lična dokumenta, u more ulazite samo ako nemate nijedno drugo bezbedno mesto da se sklonite od požara. Napustiti mesto požara, ukoliko ima još lica obavestiti ih i pomoći im da napuste lice mesta u pravcu koji nije ugrožen od požara i slušati uputstva stručnih lica. Nikako ne treba gasiti požar ako dovodite sebe u opasnost, ako nemate opremu i ako nemate sa čime da ugasite požar - priča Radivojević i dodaje:

- Ne vraćajte se po zaboravljene stvari, ne ići u pravcu velike koncentracije dima. Opasnost zavisi od više faktora, konfuguracije terena, gorive materije, vrste šuma, prvca duvanja vetra, mogućnosti brze evakucije i postojanja evakuacionih puteva - završio je Radivojević.

Da podsetimo, Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, naložio je da Sektor za vanredne situacije MUP-a uputi Grčkoj vatrogasno-spasilački tim od 36 vatrogasaca-spasilaca i 14 vatrogasnih vozila koji će pomoći u gašenju požara.

Takođe, biće upućena i dva pripadnika medicinskog tima sa sanitetskim vozilom. Ovi timovi će krenuti u Grčku u utorak posle podne i biće raspoređeni na lokacije gde je pomoć najpotrebnija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija