• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2023

16:39

Milićević: Uskoro putujem u Hrvatsku, uručićemo bukvare i udžbenike na srpskom jeziku

Informer/Peđa Milosavljević

Društvo

Milićević: Uskoro putujem u Hrvatsku, uručićemo bukvare i udžbenike na srpskom jeziku

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević primio je danas delegaciju Saveza srpskih udruženja Hrvatske (SSUH).

Milićević je poručio da će država Srbija, poštujući zakone Hrvatske, učiniti sve da pomogne Srbima u toj zemlji u svim oblastima u kojima je to neophodno - od obrazovanja i kulture, do obnove infrastrukture.

 

On je apelovao na Srbe u Hrvatskoj da budu složni kako bi lakše ostvarili svoja prava, naglasivši da samo ako su jedinstveni mogu biti snažni.

Ministar je najavio da će uskoro putovati u Hrvatsku kako bi obišao sve opštine u kojima žive Srbi i kako bi uručio donaciju bukvara i udžbenika na srpskom jeziku.

Delegaciju SSUH- a je predvodio predsednik tog saveza Dragan Crnogorac, a sastanku su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić, načelnik opštine Trpinja Miroslav Palić, kao i sekretar pomenutog saveza Srđan Tatić.

Oni su upoznali ministra sa položajem srpskog naroda u Hrvatskoj i preneli molbu da država Srbija uloži u obnovu infrastrukturnih objekata u područjima u kojima živi srpski narod u Hrvatskoj.

Članovi delegacije su posebno ukazali na problem sa javnom rasvetom, ali i uvođenjem struje u mnoga domaćinstva u selima u kojima su Srbi većina na području Banije i Korduna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija