• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

21.08.2023

08:15

Već 300.000 prijava za pomoć od 10.000 dinara!  Evo kako da proverite da li ćete dobiti novac!

fotoilustracija

Društvo

Već 300.000 prijava za pomoć od 10.000 dinara! Evo kako da proverite da li ćete dobiti novac!

Podeli vest

Prijavljivanje za jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara za decu do 16 godina počelo je u ponoć 20. avgusta i trajaće tačno mesec dana, sve do 20. septembra.

Već prvog dana, tačnije za samo 13 sati, stigao je rekordan broj prijava, za čak 200.000 dece. Do nedelje uveče, tačnije do 18 časova brojka se "popela" na 300.000, potvrđeno je u Ministarstvu finansija.

Pravo na jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara za decu do 16 godina ima 1.190.000 dece, i za tu meru država je izdvojila oko 100 miliona evra. Kako smo već pisali, prijava je omogućena na sajtu Uprave za trezor i sastoji se od nekoliko koraka.

Prijava se vrši preko portala Uprave za trezor, postupak prijave je vrlo jednostavan, a ovo su podaci koje je potrebno uneti:

- JMBG majke,

- broj lične karte majke,
- naziv banke u kojoj posedujete račun ili želite da vam pomoć bude isplaćena.

Foto: printskrin/uprava trezora

 

Prijava se odvija elektronski na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Što se tiče provere statusa prijave, to isto možete proveriti na sajtu uprave za trezor. Sve što treba da uradite jeste da unesete broj lične karte i matični broj da biste proverili da li ste se uspešno prijavili.

Za one koji nemaju račun ni u jednoj banci, nakon što na portalu odaberu banku biće im otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac. Po unošenju svih potrebnih podataka dobija se i obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Foto: printskrin/uprava trezora

 

Ukoliko uočite neki problem, ili vam novac ne bude uplaćen, na sajtu Uprave za trezor klikom na sivo polje i unosom podataka možete isti i prijaviti.

Pravo na novčanu pomoć za decu ima svako dete koje je državljanin Srbije i staro do 17 godina (ne i ona od 17). Tačnije, pravo na pomoć ostvaruju sva deca koja do 20. novembra 2023. navrše 16 godina, piše Blic.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija