• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2023

23:01

Otvoren konkurs za prijem u jedinice Kopnene vojske Vojske Srbije

MO Srbije

Društvo

Otvoren konkurs za prijem u jedinice Kopnene vojske Vojske Srbije

Podeli vest

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurse za prijem novih pripadnika u jedinice Kopnene vojske - Prvu brigadu KoV, Drugu brigadu KoV, Treću brigadu KoV, Četvrtu brigadu KoV, Mešovitu artiljerijsku brigadu, Tenkovski bataljon T-72M i Oklopno-izviđački bataljon.

Mladići i devojke od 18 do 30 godina, koji žele da pokažu odgovornost i patriotizam, a čiji je izbor siguran posao, mogućnost usavršavanja i napredovanja, kao i beneficirani radni staž, imaju priliku da se prijave na konkurse do 15. oktobra i pronađu svoje mesto u jedinicama Kopnene vojske Vojske Srbije.

Konkursi su raspisani za formacijska mesta različitih profila i stručne spreme, među kojima su izviđači, snajperisti, strelci, nišandžije, puškomitraljesci, vozači tenka i motornog vozila, vatrogasci, radio telegrafisti, topografi, radiofonisti. Budućim kandidatima na raspolaganju su i radna mesta čuvara, bolničara, stomatoloških tehničara, kuvara, krojača i mehaničara. Mesta službovanja su Novi Sad, Bačka Topola, Sremska Mitrovica, Kraljevo, Valjevo, Novi Pazar, Niš, Kuršumlija i Vranje.

Prijave za konkurse mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove. Kandidati koji imaju odgovarajuću stručnu spremu za mesto na koje konkurišu i uspešno prođu zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Na konkurs mogu da se prijave i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, a koji će biti upućeni na vojnu obuku sa oružjem radi sticanja uslova za prijem u profesionalnu vojnu službu. Kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem dužni su da se pre prijavljivanja na konkurs jave nadležnom regionalnom centru Ministarstva odbrane radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici jedinica Kopnene vojske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09 >> 15:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija