• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2023

16:56

Oglasio se ambasador Srbije u Maroku: Otkrio da li ima povređenih srpskih državljana u razornom zemljotresu (VIDEO)

Reuters

Društvo

Oglasio se ambasador Srbije u Maroku: Otkrio da li ima povređenih srpskih državljana u razornom zemljotresu (VIDEO)

Podeli vest

Ivan Bauer, ambasador Srbije u Maroku uključio se u Drugi kolegijum Informer televiziji i govorio o katastrofalnom zemljotresu koji je sinoć pogodio ovu zemlju. On je istakao da prema dostupnim informacijama među žrtvama nema srpskih državljana.

Više od 800 ljudi je poginulo, a najmanje 670 povređeno u zemljotresu u Maroku koji se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku sinoć nešto posle 23 sata po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša.

Ambasador Srbije u Maroku Ivan Bauer, istakao je za Informer da je naša dijaspora u ovoj državi mala i da broji oko 50 ljudi. Kako kaže, uglavnom su to starije žene koje su se udavale za Marokance u vreme Josipa Broza Tita.

- Prema napšim informacijama nema naših državljana među povređenima i stradalima. Naša dijaspora u Maroku broji oko 50 ljudi. Ne znamo da li su postojale neke turističke ture, mi takve informacije uglavnom ne dobijamo - rekao je Bauer i dodao:

- Mi nemamo nikakve podatke da je bilo ko od srpskih državljana bio i u blizni epicentra zemljotresa. Marokanci još uvek nisu izašli sa zvaničnim podacima, kada se ovakve stvari dogode obično se nažalost zvanični podaci saznaju tek posle nedelju ili dve. 

Kako je istakao, ambasada Srbije prati dešavanja iz sekunde u sekundu i nada se da naših državljana nije bilo u tim delovima koji su zahvaćeni zemljotresom.

- Ja verujem da se neće pojaviti nijedan naš građanin koji je stradao u ovom zemljotresu - kaže ambasador Srbije u Maroku.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić takođe je potvrdio za Informer da prema njegovim informacijama nema srpskih turista u Maroku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija