• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2023

14:33

Automobili od kartona umesto prave patrole! Makete policijskih vozila će stati na put bahatim vozačima! (FOTO)

printscreen/shutterstock

Društvo

Automobili od kartona umesto prave patrole! Makete policijskih vozila će stati na put bahatim vozačima! (FOTO)

Podeli vest

Nakon svakodnevnih saobraćajnih nesreća koje se dešavaju na putevima Srbije, na društvenim mrežama širi se fotografije navodnih planiranih kartonskih vozila, tačnije, repliku vozila saobraćajne policije koje bi trebalo da se postave na kritične putne pravce kako bi vozači smanjili brzinu.

Kako saznajemo, Ministarstvo unutrašnjih poslova planira da dodatno stane na put bahatim vozačima tako što će na kritičnim tačkama određenih deonica postaviti replike automobila saobraćajne policije koje su napravljene od kartona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Mnogim građani ova zamisao nije najjasnija, te su iskoristili priliku da iskažu zabrinutast za suprtonim efektom.

"Odlična tehnika ispočetka dok ljudi ne naviknu da je samo maketa, posle možda i kontra efekat"

"Postoji velika verovatnoća da će narod da se opusti i kada vidi pravu policiju, jer će se osloniti na to da su u pitanju automobili od kartona"

"Meni je ovo fenomenalno! Na kraju krajeva, makar će ukočiti svi neodgovorni vozači kada ih ugledaju" glasili su samo neki od komentara.

Kako će ova ideja biti sprovedena u delo i da li će ispuniti očekivanja još nije detaljno poznato.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija