• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: prosečna plata srbija jul 2023

25.09.2023

14:51

Prosečna plata u Srbiji 83.781 dinar! Objavljeni podaci za jul

informer

Društvo

Prosečna plata u Srbiji 83.781 dinar! Objavljeni podaci za jul

Podeli vest

Prosečna zarada (bruto) obračunata za jul 2023. godine iznosila je 115.664 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 83.781dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Rast bruto i neto zarada, u periodu januar-jul 2023. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 15,3 odsto nominalno odnosno 0,3 odsto realno.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečne bruto i neto zarade za jul 2023. godine nominalno su veće za 14,6 odsto, a realno za 1,9 odsto.

Medijalna neto zarada za jul 2023. godine iznosila je 64.734 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija