• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2023

15:39

Jevrosimović za Telcast o tehnologijama i atletici

Promo

Društvo

Jevrosimović za Telcast o tehnologijama i atletici

Podeli vest

Vlasnik i predsednik kompanije Comtrade i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, bio je gost najnovije epizode podkasta Telekoma Srbija – Telcast. Poznati srpski preduzetnik odgovarao je na pitanja urednice i voditeljke Minje Miletić i publiku upoznao sa malo poznatim detaljima iz svog života.

Bio je jedan od pionira u razbijanju tradicionalnih normi u Americi i Nemačkoj, budući da je u poslovnom svetu u kojem se poštovao dres kod, svoj biznis vodio inovativno – u patikama i džinsu. Govorio je o velikoj potražnji IT usluga i tehnologija, kao i da je samo 40 odsto svetskih potreba za stručnim kadrovima pokriveno.

„Veštačku inteligenciju vidim kao ispomoć u radu. Pre par godina, uz pomoć AI, napravili smo softver za skladišta Amazona, koji upozorava kada će robot prestati da radi. Svaki put kada robot stane, oni imaju multimilionsku štetu u dolarima. Uz pomoć našeg softvera rešili su taj problem i tačno znaju kada treba da ga zamene.“

Takođe, Jevrosimović se osvrnuo i na rad Atletskog saveza Srbije na čijem je čelu od 2014. godine. Rekao je da ima „dug“ ka ovom sportu jer ga je profilisao za sve ostalo u životu. Svojim uticajem i stručnošću je menjao stvari, a uz pomoć države, izgrađeno je više od 25 sportskih objekata u kojima ima prostora i za atletiku.

Po njegovom mišljenju, najveća snaga Atletskog saveza Srbije je Ivana Vuleta, najbolji srpski atletičar u istoriji, ali i to što ima 17-18 atletičara koji, u svakom momentu, mogu da donesu medalje sa velikih svetskih i evropskih takmičenja.

Više detalja iz zanimljivog razgovora sa Veselinom Jevrosimovićem, možete pronaći u najnovijoj epizodi Telcasta na Jutjub kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, iTunes i Google Podcast-u.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija