• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

04.10.2023

09:21

Navala na jesenje turističke aranžmane! Ovo je detaljni cenovnik za popularne destinacije

Shutterstock

Društvo

Navala na jesenje turističke aranžmane! Ovo je detaljni cenovnik za popularne destinacije

Podeli vest

Nakon povratka s godišnjih odmora mnogi naši građani već su razgrabili jesenje aranžmane, koji su ove godine zavisno od prevoza i destinacije skuplji i do 20 odsto u odnosu na prethodnu.

Sudeći prema trenutnim dostupnim ponudama turističkih agencija, jedno od jeftinijih putovanja ove jeseni je Budimpešta autobusom, gde tri noći s doručkom košta 109 evra!

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne alijanse turističkih organizacija Juta, kaže  da je kao i svake godine najveće interesovanje što se tiče jesenjih putovanja za evropske gradove.

- Među prvima su Budimpešta, Solun, Banjaluka, Trebinje, gradovi severne Italije, Istanbul, Prag, Berlin, Amsterdam, koji su malo udaljeniji. Pored toga, još ima interesovanja i za destinacije poput Tunisa i Egipta, gde je trenutno 30 stepeni, a temperatura mora 27 stepeni te je idealno za letovanje, a sezona traje čak i u novembru. Što se tiče evropskih gradova, u ponudi su turistički aranžmani koji uključuju avio-prevoz ili autobus - kaže Seničić i dodaje:

- Interesovanje je isto kao i prethodne godine, a od termina i ture zavisi koliko će određena grupa biti popunjena. Aranžmani sa autobuskim prevozom su ove godine skuplji od 10 do 15 odsto, zavisno od destinacije, dok su oni sa avio-prevozom skuplji do 20 odsto zbog celokupne situacije i inflacije.

Jesenji odmor u Srbiji

Ipak, Seničić navodi i da mnogi naši građani preferiraju da jesen provedu i na popularnim destinacijama u Srbiji.

- Što se tiče naše zemlje, najveće interesovanje je za Kopaonik, Zlatibor, Rudnik, Staru planinu, Zlatar... Pored planina, popularna odmarališta su i srpske banje, počev od Vrnjačke Banje, Sokobanje, banje Vrdnik, Kanjiže...

Kurir je istraživao kolike su cene jesenjih putovanja, a među jeftinijim aranžmanima je, pored Budimpešte, i Slovenija, gde odlazak autobusom na pet dana i dva noćenja u hotelu košta 119 evra. Dvadeset evra više, to jest 139 evra, košta putovanje u Milano autobusom pet dana i dve noći u hotelu. Isto toliko košta i aranžman za odmor u Istanbulu pet dana, odnosno tri noći u hotelu sa tri zvezdice, a ide se autobusom.

Za ljubitelje jezera u ponudi je obilazak jezera Italije i Švajcarske pet dana i dva noćenja u hotelu, za koje treba iskeširati 149 evra. Istu sumu bi trebalo da izdvoje i oni koji planiraju odlazak u Prag autobusom na tri noći u hotelu s doručkom. Putovanje autobusom u Toskanu na šest dana i tri noćenja ove jeseni košta 189 evra, dok odlazak u Pariz sa obilaskom Minhena i Salcburga sa tri noćenja u hotelu s doručkom košta od 230 do 250 evra, zavisno od hotelske sobe. Što se tiče Amsterdama, oni koji planiraju ovo putovanje uz obilazak Minhena za tri noćenja s doručkom u hotelu treba da izdvoje od 270 do 300 evra.

Foto: Informer DN

 

 

Komfor skuplji

Aranžmani sa avio-prevozom su skuplji te je trenutno u ponudi putovanje u Kapadokiju na četiri dana i smeštajem u hotelu za 399 evra. Let do Valensije i četiri dana odmora s hotelskim smeštajem košta 529 evra, dok je za 70 evra skuplji četvorodnevni odmor u Lisabonu s letom i noćenjem u hotelu s doručkom.

Ljubitelji naše zemlje ove jeseni apartmanski smeštaj na Kopaoniku, Tari i Zlatiboru mogu naći već od 15 do 30 evra, dok isto toliko košta i noćenje u Vrnjačkoj Banji i Sokobanji. Što se tiče Vrdnika i Kanjiže, apartmani se mogu naći od 25 evra, dok su hoteli od 50 evra pa naviše.

Jesenja ponuda aranžmana

Grad Broj dana Prevoz Cena

Budimpešta 3 noći autobus 109
Slovenija 5 dana, 2 noći autobus 119
Milano 5 dana, 2 noći autobus 139
Istanbul 5 dana, 3 noći autobus 140-170
Jezera Italije i Švajcarske 5 dana, 2 noći autobus 149
Prag 3 noći autobus 149
Toskana 6 dana, 3 noći autobus 189
Pariz (obilazak Minhena i Salcburga) 3 noći autobus 230-250
Amsterdam (obilazak Minhena) 3 noći autobus 270-300
Kapadokija 4 dana, 3 noći avion 399
Valensija 4 dana, 3 noći avion 529
Lisabon 4 dana, 3 noći avion 599

* Iznosi su u evrima


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo napadač Juventusa.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija