• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2023

10:13

Veliko finale karavana "Izađi mi na teglu": Najbolji majstori ajvara iz cele Srbije 7. oktobra na Adi Ciganliji

Promo

Društvo

Veliko finale karavana "Izađi mi na teglu": Najbolji majstori ajvara iz cele Srbije 7. oktobra na Adi Ciganliji

Podeli vest

Veliko finale desete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“, održaće se u subotu, 07. oktobra sa početkom u 11 časova na Adi Ciganliji.

„Kameni grad“ će biti poprište na kome će 30 takmičarskih ekipa iz cele Srbije ukrstiti svoje varjače i pokušati da osvoje titulu kraljeva ajvara. Karavan je tokom mesec i po dana obišao 15 gradova od severa do juga Srbije, tako da je do sada na takmičenju učestvovalo preko 150 ekipa. Šampioni i vice šampioni gradskih kvalifikacionih takmičenja još jednom će „izaći na teglu“ i pokazati ko je vlasnik najboljeg recepta za spremanje ajvara za 2023. godinu.

Svi učesnici će, prema već ustaljenom običaju, predstaviti mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način, ističući tradiciju, negovanje lokalnih običaja i gastronomske specijalitete, tako da posetioce, pored najboljeg ajvara, očekuju degustacije i drugih gurmanluka vrednih domaćina. Pored takmičarskog dela, učesnike i posetioce tokom celog dana očekuje muzički i zabavni program, a biće organizovane i zabavne nagradne igre.

Foto: Promo

 

Stručni žiri će u 18 časova proglasiti pobednike, koji će pored titule dobiti i vredne nagrade. U proteklih devet izdanja nacionalnog takmičenja titulu šampiona su odnele ekipe iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže, Brusa, Kuršumlije, Dimitrovgrada, Vladičinog Hana i Kikinde, što dokazuje da majstora za “srpski kavijar” ima širom naše zemlje.

I ovogodišnja sezona karavana je realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika, kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija