• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

05.10.2023

18:39

Alarmantno! U Srbiji u poslednja dva dana nestalo pet osoba!

printscreen/shutterstock

Društvo

Alarmantno! U Srbiji u poslednja dva dana nestalo pet osoba!

Podeli vest

Slaviša Stanković, Luka Novaković i Snežana Kašaš Antonović osobe su koje su nestale u poslednja dva dana.

U poslednjih 48 časova u medijima se kontinuirano pojavljuju vesti o nestancima, a Srbija u ovom trenutku traga za najmanje troje ljudi različite dobi.

Internet preplavljuju vesti o nestalim licima na teritoriji naše države, dižu se uzbune, a oni najmiliji u strepnji čekaju da im zazvoni telefon ne znajući koja vest će ih sačekati sa druge strane slušalice.

Srbija traga za petoro nestalih

Podsetimo, tenutno se traga za nestalim starijim čovekom Lukom koji je u ponedeljak otišao da baci đubre ispred zgrade u Juria Gagarina na Novom Beogradu i nije se vratio. Na sebi je imao farmerke, kačket, teget jaknu i majicu na pruge.

Snežana Kašaš Antonović (58) prekjuče je poslednji put viđena u prepodnevnim časova u Zrenjaninu, u naselju Bagljaš, a na sebi je imala crne pantalone sa belim dezenom i duks braon boje.

Foto: Printskrin/društvene mreže

 

Jutros je objavljena vest o nestanku Slaviše (44) iz Pančeva koji je na sebi imao crne farmerke i crnu majicu.

Uspešna potraga

Juče je bilo i dobrih vesti. Naime, momak iz Hrvatske koji je nestao 1. oktobra nakon što se posle posla u Vinkovcima biciklom uputio za Beograd, pronađen je juče u parku u Starom gradu. Njemu se trag izgubio kada je prešao granicu i ušao u našu zemlju, a devojka koja je prijavila nestanak policiji rekla je da on ima smetnje i demenciju.

"Pronađi me"

Pre nekoliko dana Igor Jurić je najavio da će od 1. novembra biti uspostavljen sistem "Amber Alert" koji će se u Srbiji zvati "Pronađi me" koji predviđa da će mediji, uz nalog policije, biti u obavezi da prekinu emitovanje programa i da u prvih osam časova na svakih 30 minuta objavljuju formatirani poster na kojem će se nalaziti fotografija nestalog deteta i njegovi podaci.

- Zakon je vezan za maloletna lica, tačnije kada se pokrene sistem "Amber Alert" tako da nije obavezujuće niti postoji neka odredba kako postupati u slučajevima punoletnih nestalih lica. Kako će to izgledati tek ćemo videti kad sistem zvanično počne sa svojim funkcionisanjem - rekao je Jurić.

Na kraju, dešava se da okidač može da bude i depresija, suicidne misli.

- To se recimo može prepoznati i tu je zajednica ključna. Da li je sremna da pomogne i da se uključi i da na neki način da podršku toj osobi da se od tih misli odvrati, ali to i jeste česta pojava nažalot u ovo vreme otuđenosti i zato imamo sve veći broj tzakvih prijava - zaključuje Jurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Svet bruji o nestvarnoj fudbalskoj priči Realovog junaka! Od navijača do junaka, za samo dve godine!
Fudbal

Svet bruji o nestvarnoj fudbalskoj priči Realovog junaka! Od navijača do junaka, za samo dve godine!

Španski fudbaler Hose Luis Mato Hoselu (34) bio je protagonista istorijskog povratka protiv Bajerna, koji je njegovom Real Madridu obezbedio prolaz u finale Lige šampiona (2:2, 2:1)! Momak sa nestvarnom fudbalskom pričom, po kojoj bi i film mogao da bude snimljen, iskoristio je neverovatan golgeterski instinkt koji će bez sumnje ostati u sećanju navijača "kraljevskog kluba" i naterao fudbalski svet da sa poštovanjem priča o njemu.

09.05.2024

09:46

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE naneo istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE naneo istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija