• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

10.10.2023

16:49

Kruševljanka zaradila prijavu zbog lažene objave na mrežama: Tvrdila da se razlikuje užina za bogatu i siromašnu decu

ATA images

Društvo

Kruševljanka zaradila prijavu zbog lažene objave na mrežama: Tvrdila da se razlikuje užina za bogatu i siromašnu decu

Podeli vest

Policija u Kruševcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv šezdesetogodišnje Kruševljanke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

- Ona se sumnjiči da je, 3. i 4. oktobra ove godine, na svom profilu na jednoj društvenoj mreži objavila neistinitu vest da se u jednoj osnovnoj školi u ovom gradu, deca diskriminišu prilikom podele užine, a tu objavu je prenelo više medija. Protiv osumnjičene će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku - navode u MUP.

Celu ovu sagu pokrenula je objava da deca kojoj roditelji plaćaju užinu, dobijaju bogat doručak, dok deca kojima je užina besplatna stoje u drugom redu i dobijaju - suvu kiflu.

- Posle današnjeg razgovora sa decom nižih razreda ostala sam zgrožena, besna i revoltirana. U školi decu dele ne dve grupe na taj način što jedni kojima roditelji plaćaju užinu stoje u jednom redu, a drugi red je namenjen socijalno ugroženim kategorijama i tamo piše slovo "b" kao besplatno - napisala je jedna žena u pomenutoj objavi.

Uz ogroman revolt zbog napisanog ljudi su se pitali da li je moguće da se tako nešto događa u jednoj Osnovnoj školi i zašto bi se deca diskriminisala na takav način.

- Školu pohađa 1.300 učenika, organizacija rada je na zavidnom nivou, ne postoji nikakva vrsta diskriminacije - rekli su iz škole iz koje su naveli da ni u jednom segmentu života ove obrazovne institucije ne postoji diskriminacija, pa ni u podeli užine.

Kako kažu, užina se dostavlja tako što je redari iz kuhinje nose u učionicu, te da ne postoji nikakav red niti razlika u kvalitetu dopremljene hrane bez obzira da li je besplatna ili ne.

- Imamo 55 učenika prvog razreda u celodnevnoj nastavi i skoro isto toliko prvog i drugog razreda u produženom boravku, ta deca dobijaju užinu i ručak u školi (roditelji plaćaju), a ostala deca nose, poručuju užinu ili kupuju na kantini u dvorištu škole - ističu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija