• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.10.2023

06:35

Letnjim temperaturama odzvonilo! Od nedelje ulazimo u pravu jesen, sledi drastična promena vremena

Pixels Studio

Društvo

Letnjim temperaturama odzvonilo! Od nedelje ulazimo u pravu jesen, sledi drastična promena vremena

Podeli vest

U Srbiji danas ujutro sveže, po kotlinama, dolinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla.

Tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, ali uz prolazno umereno naoblačenje bez padavina. Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 4 do 14, a najviša od 25 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu, posle svežeg jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, uz prolazno umereno naoblačenje, bez padavina. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 10 do 14, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

U Srbiji u subotu pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom i dalje iznad proseka za ovaj period godine, od 25 do 29 stepeni.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

Promena vremena od nedelje

Promena vremena očekuje se u nedelju. Naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, kao i padom temperature, koje će ujutro i pre podne u nedelju zahvatiti severne krajeve, posle podne, uveče i u toku noći ka ponedeljku proširiće se i na ostale predele Srbije.

U ponedeljak osetno hladnije i u većem delu suvo, uz delimično razvedravanje. Posle podne i uveče novo naoblačenje koje će usloviti na jugozapadu i jugu kišu.

Zatim do 20. oktobra oblačno, mestimično sa kišom i temperaturom oko proseka za ovo doba godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31