• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Focus.de

29.10.2023

09:40

Srbin sprečio kidnapovanje deteta kod Štutgarta! Nemačka bruji o Dušku: Bagerom preprečio put otmičaru!

Shutterstock

Društvo

Srbin sprečio kidnapovanje deteta kod Štutgarta! Nemačka bruji o Dušku: Bagerom preprečio put otmičaru!

Podeli vest

Muškarac (51) u Beblingenu kod Štutgarta u automobil uvukao desetogodišnjaka, a otmičarima su stali na put radnici na obližnjoj građevini, među kojima je bio i jedan Srbin!

Građani Beblinga slave radnike koji su uspeli da spasu dečaka (10) koji se našao na meti jednog otmičara. Gradonačelnik Beblinga u Nemačkoj posetio je heroje koji su nesebično stali na put otmičaru, među kojima je i Duško iz Srbije. Radnicima je čak i uručena nagrada za ovo herojsko delo.

Ova jeziva drama odigrala se pre dva dana, kada je muškarac (51) uvukao desetogodišnje dete u automobil. Dva radnika, od kojih je jedan Srbin, nisu razmišljali o posledicama, već su hitro pojurili kako bi spasili dečaka.

Nemački mediji su kontaktirali radnika, koji je zajedno sa Duškom, spasio život dečaku, a on je izjavio da mu ne treba nikakva nagrada za delo koje je učinio, kao i da je shvatio šta se dešava kada je čuo vrisak dečaka.

-  Iskreno, čitava gužva me skoro čini malo neprijatnom. Ne treba mi nagrada. Ono što sam uradio je završeno. Mislim da se to zove hrabrost, zar ne? U stvari, trebao mi je trenutak da shvatim šta se dešava. Bio sam dole u ​​građevinskoj jami i odatle nisam mogao da vidim do ulice. Onda sam odjednom čuo vrisak. Povikao sam: "Ostavi dečaka na miru!" - istakao je ovaj hrabri radnik.

Foto: Shutterstock

 

Kako on navodi, začio je muški glas, a onda je primetio da muškarac, iz zgrade koja se nalazi pored njegovog gradilišta, oglasio, i da se definitivno radi o otmici.

- Prvo što sam čuo bio je muški glas. Postoji ova poslovna zgrada pored mog gradilišta. Na spratu je bio otvoren prozor i jedan čovek se nagnuo i povikao "ostavi dečaka na miru". Potom sam hitro potrčao na ulicu. U ovakvim trenucima ne razmišljate, već ste spremni. Tada sam video čoveka i dečaka na parkingu ispred poslovne zgrade, samo nekoliko metara od građevinske jame. Dečak je vrisnuo, moja prva pomisao: svađa između oca i sina. To je onaj trenutak, možda delić sekunde, u kojem zastanete na trenutak i zapitate se da li zaista treba da preduzmete akciju. Ali kada je čovek uvukao dečaka u svoj auto, odmah je bilo jasno šta treba da se uradi - rekao je radnik. 

Detalji odali ozbiljnost situacije

U ovakvim momentima, sekunde znaju da budu od ključnog značaja, a radnik je imao samo jednu stvar na umu - da otgne dečaka iz ruke otmičara.

- Otišao sam do auta i otvorio vrata sa vozačeve strane. Dečak je sedeo na suvozačevom mestu, -nikad neću zaboraviti kako me je pogledao. Taj pogled koji je bez sumnje razjasnio ozbiljnost situacije. Nema oca, nema sina! Ludo je kako tvoja percepcija funkcioniše u takvim trenucima. Morao sam da reagujem veoma brzo, a ipak sam primetio brojne detalje: Zadnji deo kombija bio je obložen dušecima. Prozori su bili zatamnjeni: plastična folija, pričvršćena klinovima. Odmah sam shvatio šta preti malom dečaku, tačnije da se ​​radilo o pokušaju otmice, planiranom seksualnom zločinu... A ko zna šta je posle moglo da se desi? Radije ne bih to zamišljao dalje - rekao je radnik.

Foto: Shutterstock

 

Otmičar nije imao šanse protiv jednog Srbina

 

Kako navodi radnik, o posledicama nije razmišljao, a kada je shvatio o čemu se radi, došlo je do fizičkog obračuna. 

- U ovakvim situacijama nema vremena za razmišljanje. Skenirate situaciju, spojite sve opisane detalje u opštu sliku i onda jednostavno delujete. Izvukao sam momka iz auta, jako ga udario laktom - nadam se da je u redu da to kažem - i onda, kada je na trenutak bio oboren, uzeo sam mu ključ od automobila - rekao je radnik. 

Otmičar je možda mogao da ustane i da se brani, i pokuša da pobegne. Međutim, na putu mu se našao jedan Srbin protiv kojeg nije imao šanse. 

- Otmičar definitivno nije imao šanse. Moj kolega Duško je bio u bageru, koji se nalazio prekoputa mesta incidenta. Obojica se dobro poznajemo i navikli smo da važne stvari komuniciramo kroz kontakt očima. Duško je odmah shvatio ozbiljnost situacije i bez daljeg odvezao bager u raskrsnicu. Tako da bi svaki pokušaj bekstva kolima bio beznadežan. Duško je pozvao i policiju. Bio sam impresioniran koliko su oficiri brzo stigli. Došli su jureći zajedno sa svetlima koja su im treptala. Odlična reakcija policije - rekao je radnik. 

Foto: Shutterstock

 

Kako navodi radnik, policija je ragovalo munjevito, a otmičaru su brzo stavljene lisice na ruke. 

Ubrzo su stigli i roditelji dečaka, koji su se zahvalili dvojici hrabrih radnika, iako su bili vidno potreseni i u šoku. 

Desetogodišnji dečak je dobro, i iako je prošlo dva dana od pokušaja njegove otmice, dolazi svako jutro kako bi mahnuo i pozdravio se sa svojim junacima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija