• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.11.2023

12:13

Saopštenje Ministarstva kulture povodom opozicionih napada na Beogradski sajam

printscreen instagram

Društvo

Saopštenje Ministarstva kulture povodom opozicionih napada na Beogradski sajam

Podeli vest

Povodom tobožnje brige za Beogradski sajam i višednevne kampanje koju vode pojedini opozicioni akteri, radi istinitog informisanja javnosti Ministarstvo kulture ističe sledeće:

''Trenutni status kompleksa Beogradskog sajma odredila je početkom 2009. godine Vlada Republike Srbije predsednika Mirka Cvetkovića. Podsećamo da je najpre 15. januara 2009. godine Vlada RS donela Odluku o utvrđivanju čitavog kompleksa Beogradskog sajma u Beogradu za spomenik kulture. Međutim, samo sedam dana kasnije, 22. januara 2009. godine, ista Vlada donela je Odluku o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju kompleksa Beogradskog sajma u Beogradu za spomenik kulture. Nepunih mesec dana nakon toga, 19. februara 2009. godine, Vlada je donela Odluku o utvrđivanju samo Hale 1 Beogradskog sajma za spomenik kulture.''

Napominjemo i da je u Informaciji o privatizaciji privrednog društva DP „Beogradski sajam“, koju je u decembru 2008. godine sačinilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, na čijem čelu je bio ministar Mlađan Dinkić, navedeno sledeće:

''Treba uzeti u obzir da bi utvrđivanje objekata Beogradskog sajma kao kulturno dobro moglo imati negativan uticaj na interes potencijalnih investitora, imajući u vidu da budući kupac treba da realizuje obavezu sprovođenja investiocionog programa koji će se ogledati u modernizaciji postojećeg sajamskog prostora i izgradnji novog sajamskog prostora.
Takođe, potencijalni investitori su se do sada izjasnili da imaju nameru kompletnog preuređenja sajamskog prostora i da im nije u interesu da hale budu proglašene za kulturno dobro, iz razloga planiranih investicionih ulaganja i gradnje sajamskog prostora koji odgovara standardima vodećih sajmova u Evropi.
''

Iz svega navedenog je jasno da nad sudbinom Beogradskog sajma lamentiraju politički akteri koji su pre više od 14 godina odredili njegov status.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija