• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

02.11.2023

13:14

NBS dala saglasnost! AIK Banka postala vlasnik Eurobank Direktne - Evo da li to utiče na klijente

Shutterstock, Masha Bandjur, Pngwing

Društvo

NBS dala saglasnost! AIK Banka postala vlasnik Eurobank Direktne - Evo da li to utiče na klijente

Podeli vest

AIK Banka, najveća domaća bankarska grupacija koja izuzetno uspešno posluje i na tržištu Evropske unije, dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i zvanično je postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji.

AIK Banka i Eurobank Direktna a.d. Srbija će u narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju.

- Akvizicija Eurobank Direktne a.d. Srbija predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne a.d. Srbija, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente - istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke, piše u saopštenju AIK Banke u koje je "Blic Biznis" imao uvid.

Prema njegovim rečima, strateški cilj i vizija AIK Banke i njene bankarske Grupe je da za svoje klijente budu banka prvog izbora, gradeći temelje za dugoročne uspehe, dok su preuzimanje Eurobank Direktne a.d. Srbija i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu.

- Naša duboka posvećenost klijentima ostaje nepromenjena - njihovo korisničko iskustvo nam je i dalje na prvom mestu, a naš cilj je da u narednom periodu osete realne benefite, kao rezultat razmene iskustava, znanja i ideja svih zaposlenih. Obe banke imaju izuzetnu spremnost i entuzijazam za postizanje sinergije, što čini osnovu za uspešnu integraciju. Radujemo se novim zajedničkim uspesima i građenju još snažnije banke koja će nastaviti da pruža podršku zaposlenima, klijentima i zajednici - izjavila je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke.

AIK Banka će zahvaljujući ovoj transakciji, nakon spajanja, postati jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu, sa udelom od 13 odsto u ukupnoj aktivi banaka, depozitnom bazom većom od 4 milijarde evra i izuzetno jakom kapitalnom osnovom.

Kupoprodajni ugovor potpisan u martu 2023. godine

Podsetimo, početkom marta ove godine AIK Banka, jedna od vodećih banaka u zemlji, potpisala je kupoprodajni ugovor o preuzimanju 100 odsto vlasništva Eurobank Direktne a.d. Srbija.

Eurobank Direktna je započela svoje poslovanje u Srbiji 2003. godine kao Eurobank EFG Srbija. Nakon spajanja sa Direktnom bankom, pozicionirala se kao 8 banka na tržištu po veličini aktive, sa učešćem od 5,7 odsto, kreditnim portfoliom od 1,7 milijardi evra i depozitnom bazom od 1,5 milijardi evra, naveli su tada u saopštenju o kupoprodaji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija