• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Kurir

07.11.2023

11:17

Spremite se za pljuskove i grmljavinu! Ovi delovi Srbije su danas na udaru oluje - Stiže nam hladni front!

Informer

Društvo

Spremite se za pljuskove i grmljavinu! Ovi delovi Srbije su danas na udaru oluje - Stiže nam hladni front!

Podeli vest

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, vrlo brzo nas očekuje nas novi preokret vremena.

Srbiju danas očekuje povećanje oblačnosti, ali će veći deo dana biti suvo i relativno toplo za ovo doba godine.

Maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C, u Beogradu do 21°C, a toplo jesenje vreme biće praćeno slabim jugozapadnim vetrom.

Pred sam kraj dana sledi jača promena vremena.

Već negde posle 16, 17 časova do severozapada Srbije, pre svega do Bačke i Srema očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a ovo pogoršanje vremena sa padavinama tokom večeri i noći proširiće se i na ostale predele Srbije.

Foto: Novak Đurović, Aleksandar Jovanović Cile

 

U sredu rano ujutro najobilnije padavine očekuju se u zapadnim, centralnim i severoistočnim predelima Srbije, u Pomoravlju, Podunavlju i u Braničevskom okrugu, dok će istovremeno padavine u Vojvodini prestati.

U toku prepodneva i sredinom dana talas veće količine padavina premeštaće se prema jugu, pa će biti najobilnije u južnim i centralnim predelima, dok se na severu očekuje razvedravanje, posle podne i uz sunčano vreme.

Kiša će najduže padati na jugu Srbije, sve do večeri kada će tek uslediti razvedravanje.

Inače, u većem delu Srbije očekuje se da padne od 5 do 15 litara kiše po kvadratnom metru, a u zapadnim, centralnim, severoistočnim i južnim predelima od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

U sredu ujutro sa severa se očekuje i prodor hladnog fronta, koji će prvo preći preko Vojvodine, potom i preko ostalih predela Srbije, uz prolazno pojačan severozapadni vetar i uz prili osetno svežije vazdušne mase sa severa.

Foto: Tanjug

 

Maksimalna temperatura biće u sredu od 10 do 16°C, a zbog oblačnog i kišovitog jutra, minimalna jutarnja temperatura neće se mnogo razlikovati od maksimalne dnevne.

U četvrtak sledi kratkotrajna stabilizacija vremena, pa će biti sunčano, ali će jutro biti hladno, ponegde i uz slab mraz.

Jutarnja temperatura biće od 0 do 6°C, maksimalna dnevna od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

Već u petak sledi novo pogoršanje vremena, a nakon kratkotrajnog otopljenja, uz jak jugoistočni vetar, vikend donosi jače zahlađenje vremena i severozapadni vetar, a kiša će na višim planinama u subotu tokom dana preći u susnežicu i sneg.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 11 do 15°C, one su juče i danas za oko sedam stepeni više od proseka, da bi narednih dana usled zahlađenja bile uglavnom oko ili malo iznad prosečnih vrednosti.

Dakle, iako nas u narednom periodu očekuju niže temperature vazduha i dalje nema onog jačeg zahlađenja na vidiku koje bi više nalikovalo zimskom vremenu, a vreme će narednih dana polako poprimati prave jesenje karakteristike, najavio je Đorđe Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija