• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2023

18:48

Mladi pesnici, dobrodošli! U toku je konkurs za dečiju zbirku pesama: Žiri će biti na mukama!

Shutterstock

Društvo

Mladi pesnici, dobrodošli! U toku je konkurs za dečiju zbirku pesama: Žiri će biti na mukama!

Podeli vest

Udruženje mladih talenata došlo je na ideju da napravi zbirku dečijih pesama u kojoj će biti objavljeno 150 najboljih pesama čiji su autori deca uzrasta od 7 do 15 godina.

U konkursu mogu učestvovati svi roditelji, učitelji i nastavnici čija deca i učenici imaju od 7 do 15 godina, odnosno svi osnovci.

- Za sada se na konkurs odazvalo oko 200 dece iz cele Srbije. Pesme su sjajne pa verujemo da će odabir žirija biti poprilično težak - kažu organizatori konkursa i dodaju da prijava traje do 15. novembra.

Ova zbirka dečijih pesama dobiće i svoje korice jer će izaći i u formatu knjige.

- Od svih poslatih biraju se 150 najboljih pesama koje će izaći u zbirci. Pesme koje se pošalju trebaju biti dužine oko 100 reči, odnosno ne duže od stranice A5 papira i mora biti dostavljaju u otkucanom PDF formatu. Tema pesama je slobodna, a jedan učenik može poslati najviše jednu pesmu - kažu organizatori i napominju da u odabiru najboljih pesama učestvuje tim koji čine profesori i nastavnici srpskog jezika i književnosti.

Foto: Udruženje Mladi talenti

 

Na konkursu mogu da učestvuju deca iz cele Srbije.

- Najmanje dece javilo se sa juga Srbije, pa ovom prilikom želimo da apelujemo na nastavnike i roditelje iz tih krajeva da prijave svoje talentovane male pisce - ističu iz udruženja.

Foto: Udruženje Mladi talenti

 

Zvanični websajt udruženja mladih talenata na kojem možete pronaći detalje konkursa je www.zbirkapesama.in.rs.png


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija