• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2023

09:12

Stigla zima! Pogledajte kako zahlađenje sa snegom iz sata u sat obuhvata Srbiju (FOTO)

vremeradar.rs/Printscreen/Shutterstock

Društvo

Stigla zima! Pogledajte kako zahlađenje sa snegom iz sata u sat obuhvata Srbiju (FOTO)

Podeli vest

Zima nam kuca na vrata. Kako su meteorolozi prethodnih dana i najavljivali, hladni talas koji donosi sneg postepeno zahvata Srbiju.

Republički hidrometeorološki zavod već je najavljivao žestoku promenu vremena za vikend, a onda je izdao i posebno upozorenje za subotu 18. novembar, zbog hladnog vremena uz povremeno olujni vetar i snežnih nanaosa u brdsko-planinskim predeima. Na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 20 cm snega.

Pogledajte i kako iz sata u sat izgledaju radarski snimci tog zahlađenja sa snegom koje osvaja Srbiju.

I meteorolog Nedeljko Todorović kazao je za RTS da je pred nama hladniji period, kao i da je zahlađenje koje je najavljeno u narednim danima prvi korak ka zimi koja nam dolazi.

Osim na visinama iznad 500 metara, postoji mogućnost da se zabele i neka mesta u nižim brdsko-planinskim predelima kao što su: Užice, Kuršumlija, Prijepolje, Vranje i Dimitrovgrad.

- Zima je pred nama, tj. prvi korak, vežba za predstojeću zimu - naglašava Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija