• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer / Rina

19.11.2023

19:16

Mečke ponovo prave haos usred Srbije: Drugi put za samo sedam dana upale u pčelinjak

Shutterstock/Printskrin

Društvo

Mečke ponovo prave haos usred Srbije: Drugi put za samo sedam dana upale u pčelinjak

Podeli vest

Iako je zima kalendarski sve bliže, medvedi na Goliji još uvek očigledno nisu ušli u zimski san.

U pčelinjak porodice Gojković iz sela Lisa, ova krupna zver upala je drugi put za samo sedam dana i na njihovom imanju pričinila je ogromnu štetu.

- Medvedi se očigledno ovuda slobodno šetaju. Ne plaše se ni ljudi, ni osvetljenih domova. Njihov jedini cilj je hrana i ne biraju sredstva da do nje dođu. Uplašeni smo za svoju bezbednost, jer ovde dosta kuća ima svoje pčelinjake, kažu za RINU meštani sela Lisa.


Ovo nije ni prvi, ni jedini slučaj da medvedi prave veliku štetu u ivanjičkim selima. Ovaj problem postoji već nekoliko godina unazad, a nikome od nadležnih, po svemu sudeći, nije prioritet da ga reši.

- Govorili su nam da kupimo pištaljku i damo deci, pa da dok prolaze putem da prave buku i medved će ih prvi čuti i neće se pojaviti ispred njih. Nek oni svojoj deci daju pištaljku kao odbranu od medveda, mi svojoj ne smemo, poručuju meštani.
Oni dodaju da bi možda jedno od potencijalnih rešenja bilo postavljanje hranilišta u šumama Golije, kako životinje ne bi preživljavale tražeći hranu u selima. Jer, nije svejedno kad vam ispred vrata i u bukvlnaom smislu zaigra mečka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija