• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2023

14:09

Kupio "magičnu" prostirku, pa preminuo! Porodica u šoku: "Prodavac traži da mu se plati dug od 83.000 dinara odjednom"!

Shutterstock

Društvo

Kupio "magičnu" prostirku, pa preminuo! Porodica u šoku: "Prodavac traži da mu se plati dug od 83.000 dinara odjednom"!

Podeli vest

Nažalost mnogi penzioneri nasednu na priče veštih trgovaca, potpišu ugovor i kupe "magične" prostirke, dušeke i posteljine i to po ceni nekad i većoj od 100.000 dinara!

Informer je i više puta pisao o sve većem broju žalbi starijih sugrađana udruženjima za zaštitu potrošača zbog prevara neregistrovanih prodavaca, koji traže metu za prodaju proizvoda od vrata do vrata ili telefonom.

Najstariji sugrađani su na meti dobro obučenih i veštih trgovaca, koji im uvaljuju razne proizvode po nerealnim cenama.

Foto: Prinstrceen / Pravna pomoc

 

Jedan deka naseo je na priču ovih prodavaca, s njima potpisao ugovor, ali je nažalost preminuo i sada ti prodavci od njegove porodice traže da im uplate pare u celosti za prostirku sa magnetima ili u četiri rate.

- Otac je uzeo neku prostirku sa magnetima na rate i preminuo je, sada prodavac traži da mu se isplati odjednom. Da li on ima pravo na to i da li da se obratim kod nekog advokata? Da li se takav dug otpisuje pošto sve to ide preko PIO fonda - upitao je jedan čovek u grupi "Pravna pomoć".

Kako je objasnio ostatak duga je 83.000 dinara.

- Moram ići da pogledam taj ugovor, znam samo da su kontaktirali majku i traže ili u četiri rate da platimo ili sve odjednom - naveo je on.

Neki korisnici su ga savetovali da dugove plate, dok je bilo i onih koji smatraju da bi trebalo da konsultuje advokata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija