• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2023

12:08

Evo koliko će vas ove godine koštati porez na oružje: Za pušku 17.280 dinara, a za ovo skoro 200 evra

MUP Srbije

Društvo

Evo koliko će vas ove godine koštati porez na oružje: Za pušku 17.280 dinara, a za ovo skoro 200 evra

Podeli vest

Poreska uprava saopštila je danas da je u prvoj polovini oktobra, nakon obrade i filtriranja dostavljenih podataka iz MUP-a, izvršen masovni obračun poreza na registrovano oružje za 2023. godinu.

Kako se navodi, usklađeni dinarski iznosi za plaćanje poreza na registrovano oružje za 2023. godinu iznose:

17,280 dinara za automatsku pušku
6.930 dinara za poluautomatsku pušku.
4.680 dinara za oružje za ličnu bezbednost kategorije B za koje je izdata isprava za držanje oružja

23.350 dinara za oružje za ličnu bezbednost kategorije B za koje je izdata isprava za držanje i nošenje oružja, uključujući oružani list za pravna lica i preduzetnike

Dostavljanje rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu vrši se u skladu sa odredbama čl. 36. st. 4. i 13. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kojima je propisano da se poreski akt smatra dostavljenim po isteku 15 dana od dana predaje poreskog akta pošti, odnosno u slučaju dostavljanja poreskog akta u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave, danom postavljanja na portal Poreske uprave.

Poreskim obveznicima pravnim licima i preduzetnicima rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu dostavljena su u elektronskom obliku u poresko sanduče na portalu Poreske uprave Republike Srbije ePorezi, dana 10.11.2023. godine.

Poreskim obveznicima fizičkim licima koji imaju nalog na portalu eUprave, rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu dostavljena su u elektronskom obliku u elektronsko sanduče na portalu eUprava, dana 14.11.2023. godine.

Poreskim obveznicima fizičkim licima koja nemaju elektronsko sanduče na portalu eUprava rešenja će biti dostavljena u papiru, na adresu mesta prebivališta poreskog obveznika.

Rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu biće predata pošti, dana 29.11.2023. godine.

Datum predaje rešenja pošti na uručenje jedinstven je za sve poreske obveznike na teritoriji Republike Srbije i biće naznačen na rešenju, saopštila je Poreska uprava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija