• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rts.rs

28.11.2023

09:22

Zima se koleba! Stiže nagli skok temperature, a evo kakvo vreme nas očekuje za Novu godinu!

Informer/Beta

Društvo

Zima se koleba! Stiže nagli skok temperature, a evo kakvo vreme nas očekuje za Novu godinu!

Podeli vest

Meteorolog Nedeljko Todorović je najavio da će u narednim danima temperatura biti i do 18 stepeni, a da nagli porast temperature znači da će zatim uslediti isto tako veliki pad.

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega i da će krajem nedelje doći do porasta nivoa reka.

Todorović ističe da nam nagli pad temperature sledi nakon naglog otopljenja, pošetkom decembra, ali da se tada očekuje i porast nivoa reka, koja dotiču iz Crne Gore.

Nagli skok temperature

- U petak toplo, biće do 18 stepeni, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačenje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i sneg. Tako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem - rekao je Todorović.

Foto: Informer DN

 

Snežna zima

Sa druge strane  navodi i da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.

- Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara. januara, to je lutrija. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo. Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec - smatra Todorović.

Foto: B.I.

 

Meteorolog  Todorović zaključuje da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sneg paralisao određene puteve! Evo koje deonice su neprohodne!
Srbija

Sneg paralisao određene puteve! Evo koje deonice su neprohodne!

Na putevima na području Ivanjice, Novog Pazara, Sjenice, Užica, Požege, Nove Varoši, Prijepolja, Valjeva, Vranja, Kruševca, Zaječara i Mačve snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

28.11.2023

08:14

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija