• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.12.2023

11:36

Potpisan Aneks kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“

Aleksandar Jančević

Društvo

Potpisan Aneks kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“

Podeli vest

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisao je danas u ime Vlade Republike Srbije Aneks kolektivnog ugovora sa v.d. direktorom JP „Pošta Srbije“ Zoranom Đorđevićem i predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Slavkom Novakovim (Sindikat PTT Srbije) i Goranom Stefanovićem (Sindikat „Radnik“). Potpisivanju je prisustvovao predsednik Nadzornog odbora Boriša Šarenac.

Aneksom kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ definiše se povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10% od 1. novembra ove godine. Ovaj aneks jedan je od tačaka Sporazuma koji je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala 15. novembra sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, v.d. direktorom i predsednikom Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Na ovaj način u potpunosti se nastavlja sa realizacijom Sporazuma, u skladu sa kojim su zaposleni u JP „Pošta Srbije“ prekinuli obustavu rada prethodnog meseca. Podsetimo, svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od dvadeset hiljada dinara 23. i 24. novembra. Vladina Кomisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je 28. novembra dala saglasnost JP „Pošta Srbije“ za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za ukupno 232 izvršioca. Današnjim Aneksom kolektivnog ugovora obezbeđeno je povećanje plata, od 1.novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 procenata.

Dodatno povećanje plata radnike u tehnologiji očekuje 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21% u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra. Takođe, uvećanje plata svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, biće 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine.

Najzad, za zaposlene koji su prekinuli obustavu rada, umanjeni putni troškovi i umanjena zarada za dane koji su proveli u obustavi rada će biti isplaćeni sa sledećim obračunom putnih troškova i zarade 12. decembra, odnosno 15. decembra ove godine.

- Radi praćenja rezultata rada JP „Pošta Srbije“ uvedeni su sastanci rukovodstva ovog preduzeća, sindikata i predstavnika resornog ministarstva - istakao je ministar Jovanović i dodao da očekuje od ovog preduzeća dalji rast usluga, nove usluge i nove korisnike kako bi se rastom prihoda omogućilo i novo povećanje zarada tokom 2024. godine.

- Današnjim potpisivanjem Vlada Srbije pokazala je da ispunjava svoja obećanja i drži se postignutih dogovora - rekao je Jovanović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07