• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

12:40

Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona EUR

Hemofarm

Društvo

Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona EUR

Podeli vest

Kompanija Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona evra, a ove godine očekuju dvocifreni rast, poručio je generalni direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger.

Govoreći o planiranim investicijama, Zeliger je istakao da se pripremaju brojni projekti u narednih nekoliko godina, koje će Hemofarm „staviti u red mega-proizvodnih lokacija, čak i u međunarodnim okvirima“.

„Iznos investicija koje planiramo blizu je cifri od 100 miliona evra i to će biti uloženo u oblast koja će obezbediti konstantno snabdevanje. Ova investicija predstavlja deo naše obaveze i rešenosti da obezbedimo lanac snabdevanja u budućnosti,“ rekao je Zeliger i naglasio da u 2023. godini očekuje dvocifreni rast kompanije Hemofarm.

„Uvek predstavlja mali izazov da rastete kada ste već lider na tržištu, ali mi volimo izazove. Iz godine u godinu rušili smo svoje sopstvene rekorde u poslovanju, upravo kao rezultat neprekidnog ulaganja. Hemofarm je jedna moderna organizacija, sa visokim standardima koji se mogu porediti sa onima u bilo kojoj razvijenoj kompaniji u Nemačkoj ili ostatku sveta. Mi smo dokaz da se može uspešno poslovati u Srbiji, naravno pod uslovima koji se odnose na svaki biznis bilo gde u svetu,“ rekao je on.

Zeliger je podsetio i da je ove godine Hemofarm na tržištu predstavio nekoliko novih lekova – za multipla sklerozu, od koje u Srbiji boluje 10.000 ljudi, kao i jedan novi lek protiv virusa gripa.

„Važno je voditi računa o manjim grupama pacijenata i mi smo ponosni da i tu dajemo svoj doprinos. To je deo naše kulture, naš DNK, to smo mi,“ poručio je generalni direktor Hemofarma.

Hemofarm u Srbiji i regionu posluje kao deo STADA grupe, koja ima poslovnu tradiciju dužu od jednog veka, i jedan je od najvećih nemačkih investitora u Srbiji.

„Najbolji pokazatelj koliko je tržište Srbije bitno za STADA grupu je investicija od skoro 450 miliona evra, koliko je od 2006. godine uloženo u Hemofarm. Srbija i ceo region Zapadnog Balkana predstavljaju za nas jedno tržište koje veoma obećava, tako da neprestano težimo da unapredimo svoje poslovanje i ojačamo našu lidersku poziciju. U ovom momentu nalazimo se na prilično uzbudljivoj putanji rasta i zaista smo posvećeni tome da tako nastavimo i u godinama koje dolaze. Naš plan je da nastavimo da intenzivno ulažemo u razvoj naših zaposlenih i da drugima svojim primerom pokažemo da su promene na bolje uvek moguće,“ izjavio je Zeliger i u intervjuu za magazin „Cord“ podsetio da je ove godine predstavljana jedinstvena multimedijalna postavka STADA EXPO, koja je kreirana sa namerom da posetiocima pruži sveobuhvatno iskustvo o tome šta održivi razvoj predstavlja i šta znači kad jedna farmaceutska kompanija brine o budućnosti svih nas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija