• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.12.2023

10:41

Lažni ekolozi uključili su se u prljavu predizbornu kampanju: Oglasili se sa neutemeljenim optužbama na račun investitora u Srbiji

Ministarstvo zaštite životne sredine

Društvo

Lažni ekolozi uključili su se u prljavu predizbornu kampanju: Oglasili se sa neutemeljenim optužbama na račun investitora u Srbiji

Podeli vest

Lažni ekolozi uključili su se u prljavu predizbornu kampanju, pa kako bi pokazali da u Srbiji ništa ne valja, oglasili su se sa neutemeljenim optužbama na račun investitora u Srbiji.

Preciznije, iz pokreta Tvrđava na čelu sa Nikolom Krstićem, baš  sada su pronašli "nove dokaze" o zagađenju u Smederevu koje su dobili, kako kažu, uz pomoć nezavisnog stručanjaka koji su merili navodni stepen zagađenja vazduha. Problem je, međutim, što čak ni njihovi eksperti ne mogu da dovedu u direktnu vezu bilo  kakvo zagađenje sa fabrikama, ali ih to nije sprečilo da podnesu krivičnu prijavu lokalnom tužilaštvu?!

Sve je, međutim, mnogo jasnije kada se malo pročešljaju biografije "boraca za čisti vazduh". Koordinator Pokreta Tvrđava, Nikola Kolja Krstić, dobio je međunarodnu nagradu IVLP Impact Award, koju dodeljuju ni manje ni više nego američki Stejt Department i Međunarodni centar Meridian. 

Ova  nagrada, kako inače piše na njihovom sajtu, dodeljuju se iz više oblasti, između ostalog za "spoljnopoliticke prioritete", uključujućo i suzbijanje dezinformacija i lažnih vesti, unapredenje klimatskih rešenja, suočavanje sa izazovima demokratije, mira i bezbednost. Cilj je, kako kažu, angažovanje alumnista, ojačavanje globalne mreže i podrška trajnog uticaja na zajednicu.

Da stvar bude još zanimljivija,  Krstić je svojevremeno bio izabran i za program Međunarodnih lidera, te je u februaru 2023. godine boravio u poseti Americi, gde je na teme  životne sredine i klimatskih promena predstavljao Srbiju (!?), zajedno sa svojim kolegama iz drugih zemalja Evrope. Još je zanimljivije šta je tamo pričao. Kako su mediji preneli, Krstić je "preneo je sve ono što se u Srbiji dešava po pitanju ekološkog kriminala, zagađenja i prisustva Kine na Balkanu"!

Krstić, međutim, u svemu tome ne vidi ništa sporno. Kada je dobio nagradu koju dodeljue vlada Sjedinjenih američkih država, on je za medije ponosno izjavio:
-Ova nagrada je velika stvar ne samo za mene lično, nego i za organizaciju Pokret Tvrđava. Mnogo znači kada nakon dugogodišnjeg rada u zajednici dođe međunarodno priznanje tog nivoa, što je veliki podstrek za dalje - rekao je Krstić.

Jasno je, naravno, da iza svega stoje napori Vašingtona da na svaki način potisnu ekonomsko prisustvo Kine u Evropi, posebno da onemoguće razvoj međunardnog kineskog projekta Pojas i put, koji je prema poslednjim procenama, težak fantastičnih 3000 milijardi dolara. Podsetimo, Pojas i put povezuje Aziju, Bliski istok, Afriku i Evropu i predstavlja trn u oko američkim spoljnopolitičkim interesima jer zemlje koje učestvuju u projektu postaju i politički i ekonomski manje zavisne od SAD, nudeći im alternativu za ekonomski i tehnološki razvoj. Domaćoj javnosti Krstić je poznat i po drugim pokušajim da destabilizuje zemlju. Tako je 2021. godine organizovao blokade puteva u Srbiji, uprkos zabranama okupljanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija